Келем "долмаси"

Кухня: Азербайджанська

Час приготування: 1 хв.

Складність: не визначена

Варіанти: ГОЛУБЦІ по-азербайджанські (K? L? M dolmas?)

Як приготувати

баранина-задній частині ноги з жиром відокремити від кісток. м'ясо-лук пропустити через м'ясорубку додасть соль-рис -перець добре перемішати відкласти в сторону.

з капусти видалити качан. зробити надрізи (див. фото) занурити 5-8мін солену кипящею воду (щоб листя капусти стали м'якшими але не зварилися) капусту вийняти з води розбирати на листя, зрізати прожилки на листі (див. фото), велике листя розділити на частини. в кожен лист покласти фарш і закрутити, вказівним пальцем придавити кути листя у всередину долми (див. фото). в глибоку каструлю викласти долму по колу і по шарами, притискати з верху тарілкою (див. фото при варінні не розгорнулися листя) заливати бульйоном або водою до1 / 2висоти їх шарів. закривати кришкою до половинки і варити на слабкому вогні. вся вода повинна викіпать- прибрати тарілку, додати масло і протертий через тертку помідор закрити кришкою варити до готовності

 приємного вам апетиту

Інгредієнти

капуста-1шт

помідор-1шт

топ. масло

кінза-кріп

для фаршу:

баранина-500гр (можна 250грбараніна-250грговядіна)

цибуля-2шт

рис-з0гр

сіль перець

 

Інші рецепти

Груша в шоколадному соусі
Овочеві роли з сиром
Омлет в духовці
Ніжний пиріг з персиками
Пиріг з вареним згущеним молоком і горіхами
Куряча печінка сяблокамі
Торт Медовий
Морське Чудо