Торт в пастельних тонах, зі смаком лимона і тархуну

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: чізкейк "Green Tea"

Як приготувати

Змішати порошки для виготовлення желе, природно, окремо один від одного з 100 грамами цукру кожен

У кожний з порошків, змішаних з цукром додати по 100 (!) Мл води і гарненько змішати

Помішуючи, нагрівати кожну суміш до повного розчинення, але до кипіння в жодному разі не доводити

Отримані зелену й жовту рідини відставити остигати, але не застигати. Обидва желе повинні досягти приблизно кімнатної температури

Вафлі з лимонною начинкою розім'яти руками в дуже дрібну крихту, додати мигдальні листочки або мигдалеву стружку, змішати

Кувертюр або білий шоколад порубати на шматочки, розтопити на водяній бані

Змішати вафельну крихту з мигдалем з розплавленою кувертюр

Дно форми (26 см діаметр) змастити тонким шаром рослинним маслом

Розподілити шоколадно-вафельну суміш рівномірно по всій поверхні дна форми, прибрати для застигання в холодильник

З одного лайма вичавити сік

Змішати остиглі до кімнатної температру желейні заготовки з 400 грамами вершкового сиру кожну

У жовтий крем додати 3 ст. ложки лайма

Збити вершки (в металевому посуді, яку краще попередньо покласти в морозильник, як і палички від міксера)

Поділити збиті вершки навпіл і покласти в що почали желероваться жовтий і зелений крему

Застиглий корж відокремити від дна форми і покласти на блюдо, навколо поставити кільце для торта

Викласти на корж жовтий крем, розрівняти

Поверх жовтого викласти зелений крем, розрівняти

Поставити торт мінімум на 3:00 в холодильник

Лимон і другий лайм обдати окропом і обсушити

Порізати лайм і лимон тонкими кружечками

Зняти кільце з застиглого торта, прикрасити кружечками лимона і лайма

Смачного!

Інгредієнти

Порошок для виготовлення желе зі смаком тархуну (по німецьки-Waldmeister) -1 пакетик, призначений для 500 мл рідини

Порошок для виготовлення желе зі смаком лимона -1 пакетик, призначений для 500 мл рідини

Цукор-200 грам

Біла кувертюра (білий шоколад, придатний для плавлення) -200 грам

Вафлі з лимонною начинкою (можна використовувати печиво) -150 грам

Мигдальні пелюстки (або мигдальна стружка) -50 грам

Лайм-2

Лимон-1

Вершковий сир-800 грам

Вершки 33% -ної жирності-250 грам

 

Інші рецепти

Кіт у мішку
М'ясний рулет з подвійною начинкою
Картопля запечена з соусом
Поліно Сирне з сирною начинкою
Тушкована капустка на молоці
Лазанья
Вітамінний напій з молочної сироватки
Овочі запечені