Паштет з курячої печінки з фісташками "Від Єви"

Складність: не визначена

Варіанти: Соковитий паштет з курячої печінки з яблуком

Як приготувати

Ось так завжди - береш якісь звичайні продукти і стоїш в глибокому роздумі над ними, голівоньку повісивши ... а думка для них: як з гною (пардон!) Кулю зліпити ??? Ось так і я суботнім днем ??журився, маючи перед собою упаковку курячої печінки та овочі, а в морозилці тісто - потім ризикнула, пішла на сміливий експеримент ... Звичайно, воно завжди є небезпека, що страва виявиться в унітазі, а ти на вулиці і будеш тепер там жити ... Але! Але! Цього разу обійшлося (я ще вдома живу!), А блюдо вийшло таким смачним, що мій чоловік нагадував мені Васіссуалія Лоханкіна, коли поїдав його: так само притупував ніжкою і ... одним словом, хвалити себе не буду - пробуйте! Попередити хочу - смак спесіфісскій, для любителів незаяложений відчуттів !!! Але ми всі діти Єви!

Отже, проводимо підготовчі роботи (а то як же! Ми ж "калінарний" шедевр готуємо, що не каби як ...):

- Печінка моєму, відрізаємо все, що "непечень", і заливаємо молоком - залишаємо в холодильнику до кращих часів;

- Печемо яблука, причому, ні в якому разі не беремо солодкі, а тільки кислі або кисло-солодкі, миємо і видаляємо сердцевінку і запікаємо в духовці - нічого не додаючи! - До повної готовності яблук, чи то пак яблучне пюре у вас вийде;

- Овочі миємо і чистимо, далі ріжемо (цибуля) і трьом (моркву і коріння);

- Тісто розморожуємо (якщо було заморожено);

- Перець мелем;

- Горіхи крупно довбаємо чи як там його сказати? небось рубаємо?

- Мотаємо швидко в магазин на одній нозі і просимо дядька на ковбасному відділі порізати тончайше Бекон з наголосом на фразі "для паштету" ... з превеликим задоволенням і зробить ... принаймні в Німеччині з трепетом ставляться до людей, які САМІ! ВДОМА! готують паштет ...

Все!

Тепер готуємо:

- На суміші соняшникової олії і вершкового масла у великій сковорідці обсмажуємо цибулю, посипавши його 1 ч. Л. цукру, потім додаємо моркву і петрушку;

- Печінка промокаємо паперовими полотенечком і додаємо до овочів - все обсмажуємо, поки печінка не зготувати (повинна змінити колір, але ще без скоринки);

- Вміст сковорідки Остуджуємо і мелем в міксері в пюре;

- В печінкову масу додаємо яблучне пюре (без шкірки), масло вершкове, вершки рідкі, 1-2 яйця, сіль і перець за смаком ... пе-ре-ме-ши-ва-ем ... до однорідної маси;

- Форму "цеглинкою" застилаємо тестом, тісто покриваємо тонкими смужками Бекона - кладемо половину печінкового пюре, зверху половину горіхів, далі залишок пюре і залишилися горіхи;

- Звисають краї тіста загортаємо, накриваємо шаром тіста (у ньому треба залишити дірочку, щоб пара виходив), змащуємо водичкою з білком і прикрашаємо фігурками, вирізаними з тіста, чи то пак квіточками-листочками ... У мене пункт з прикрасами відпав (слава Богу !), так як тесту не вистачило - була тільки дірка і та неправильної форми (на смаку це не позначилося!). Да-а-а, а для гостей доведеться покорячіться ...

- Запікаємо в грубці до готовності.

Готову страву охолоджуємо, ставимо в холодильник ... сервіруємо - нарізаємо на шматочки і подаємо з салатом. Ми не втрималися - лопали теплим, було смачно, але незручно, так як паштет ще недостатньо "схопився" ... але смакота-а !!! Пізніше їли холодний - було так само смачно! Ех, все хороше колись закінчується ...

Інгредієнти

Куряча печінка - 500 г

Яблука (кислі або кисло-солодкі) - 2 шт. або 1 велике

Морква - 2 шт. невеликих або 1 велика

Корінь петрушки - 1 шт. (можна замінити шматочком кореня селери)

Цибуля - 1 шт. побільше

Вершки (жирні) - 100-125 мл

Масло вершкове - 1,5 стіл. л.

Готове листкове тісто (можна фило) - 1 упаковка

Бекон (тонесенькі смужечки) - 12 ш.

Яйця - 1-2 шт.

Сіль

Перець

Цукор - 1 ч. Л.

Фісташки - 50-75 г

Раст. масло і слив. олія для смаження

 

Інші рецепти

Закуска з перцю і кабачків в томатному маринаді
Абрикосовий сорбет
Помідори в рожевому маринаді
Фаршировані макарони
Рулетики з цукіні з кольрабі
Хінгян Азербайджанський
Кабачкова ікра
Баклажани по корейськи