Французький м'ясний пиріг

Кухня: Французька

Кількість порцій: 8

Складність: не визначена

Варіанти: Англійська рибний пиріг, Мексиканський пиріг Arroz con Pollo (рис і курка), Грецький пиріг з шинкою, Пиріг-піца, Марокканський курячий пиріг

Як приготувати

Картоплю чистимо, миємо, відварюємо до готовності, зливаємо повністю воду і розминаємо до утворення маси без грудочок

 Цибулю чистимо, миємо, дрібно нарізаємо і злегка обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії

 Додаємо до цибулі фарш і дрібно нарізаний бекон, смажимо до готовності фаршу

 Туди ж додаємо очищений, пропущений через прес часник, перемішуємо, знімаємо з вогню і змішуємо з картоплею, додаємо сіль і перець за смаком, даємо трохи охолонути

 В цей час готуємо тісто, змішуємо кефір, яйце, масло сіль, соду і розпушувач, злегка збиваємо, всипаємо в масу 2 склянки борошна, перемішуємо

 На стіл висипаємо склянку борошна, викладаємо тісто і вимішуємо поки тісто перестане приставати до рук і столу

 Поділяємо тісто на два шматки одна трохи більше іншого розгортаємо і кожного пласт великим шаром тіста вистелаем дно і борти форми для пирога діаметром 24 см викладаємо і розрівнюємо начинку

 Поверх кладемо менший пласт тіста, по краях прокатуємо качалкою і обриваємо зайве тісто

 Ставимо в раогретую до 180 С духовку хвилин на 25 або поки тісто пропечеться

 От і все, приємного апетиту!

Інгредієнти

для тесту

1 ст. кефіру

1 яйце

5 ст. л. оливкової олії

3 ст. борошна

1/2 ч. Л. соди

1/2 ч. Л. розпушувача

 1/2 ч. Л. солі

для начинки

700 гр. яловичого фаршу

300 гр. бекону

1 кг картоплі

2 середні цибулини

2 зубчики часнику

сіль перець

рослинна олія

 

Інші рецепти

Тістечко без випічки Шоколадна цукерка 2
Груша в шоколадному соусі
Царська заливна риба
Рецепти меню на день народження
Яблучний пиріг
Тушкований селера c білими грибами
Весела равлик
kompozicia iz shokolada i iz mastiki