Тарт з пікантним фаршем

Час приготування: 75 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: Середній

Як приготувати

Тісто: Масло нарізати кубиками, змішати з борошном і порубати в крихту. Додати цукор, сіль, йогурт. Швидко замісити м'яке тісто. Накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин.

 P.S. борошно класти скільки візьме тісто (воно має бути м'яке, еластичне).

 Поки тісто охолоджується готуємо начинку.

Цибулину натерти на крупній тертці, часник дрібно нарізати і пасерувати на середньому вогні до прозорості. Додати фарш. Обсмажити, швидко помішуючи, щоб уникнути грудок.

Очищений кабачок натерти на крупній тертці, посолити і віджати сік, що виділився. Помідор очистити і нарізати кубиками. Овочі додати до фаршу + спеції і трави. "Погасити" коньяком і тушкувати 15 хвилин до випаровування рідини. Зняти з плити і остудити.

Кедрові горішки обсмажити до золотистого кольору без додавання олії.

У остуджений фарш додати горішки, тертий сир, подрібнену зелень петрушки і злегка збите яйце. Добре перемішати.

Тісто тонко розкачати (товщина біля 0,5см), викласти у змащену маслом форму. Зайве тісто акуратно зрізати по краю форми. Наповнити фаршем, розрівняти поверхню. Прикрасити смужками перцю і пластинками помідора. Посипати кедровими горішками.

Тарт випікати в розігрітій духовці при 180 * С-45 хвилин.

Смачного!!!

Інгредієнти

Тісто:

100 гр охолодженого масла або маргарину

1 ч. Л. цукру

0,5 ч. Л. солі

1ст. л. густого йогурту

1,5 скл. (приблизно) самовосходящей борошна.

Начинка:

500 гр фаршу

2-3 ст. л. раст. масла

1 середня цибулина

2 зубки часнику

1 середній кабачок

1 великий помідор

сіль перець

щіпка цукру

50 мл коньяку (бренді)

по1-й ч. л. сухого базиліка і чебрецю

зелень петрушки

50 гр тертого сиру (типу Гауда)

30 гр кедрових горішків

1 яйце.

Для прикраси:

0,5 болгарський перець

1 помідор

кедрові горішки

зелень Петруші.

 

Інші рецепти

Суп з червоної сочевиці з кольоровою капустою (пісний)
Знову баклажани
Картопляне суфле з сиром Чеддер
Хризантема з пекінської капусти
Баклажани з оливками і помідорами
Соус до макаронів або м'ясу
Салат Уральські самоцвіти
Маффіни «Чай з малиною»