Пиріг "Лакомка"

Кухня: Російська

Час приготування: 1 хв.

Кількість порцій: 16

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Пиріг-торт "ласунка"

Як приготувати

Для приготування тіста збити яйця з цукровим піском. Додати теплий маргарин (розтопити) і збивати, поки цукор повністю не розчиниться. Додати 1ст. борошна, перемішати. Соду погасити оцтом і додати в тісто разом з ромової есенції і сіллю. Замісити гладке однорідне тісто, накрити рушником і залишити при кімнатній температурі.

 Для приготування начинки: фрукти вимити, видалити насіння у яблук і груш, кісточку у слив і персика, нарізати на тоненькі часточки. Яблука і грушу скропити лимонним соком, щоб вони не потемніли.

 З даного кол - ва тіста і начинки, у мене виходить 2 пирога.

 Тісто розділити на 2 частини (на 2 пирога). Розкачати корж, укласти його у форму змащену свин. жиром. Залишити тісто для джгутиків.

 Джгутики покласти на тісто навхрест. Посивают тісто крохмалем і викласти начинку в отримані відділень. Посипати цукровою пудрою. Нагріти духовку до 180 градусів.

 Для приготування посипання холодне вершкове масло натерти на крупній тертці. Змішати з борошном і цукром. Скришити масу.

 Покрити начинку рівним шаром вийшла посипання і випікати пиріг 40хв.

Інгредієнти

Для тіста:

Яйця - 2шт.

Цукор - 200г.

Маргарин - 200г.

Дрібка солі

Есенції рому - 5кап.

Сода - 1 / 2ч. л.

Оцет - 1ст. л.

Борошно - 3ст.

Жир свин. - 1ст. л. (для змащення)

Для начинки:

Яблуко - 2шт.

Персик - 2шт.

Груша - 2шт.

Слива - 8шт.

Крохмаль - 1ст. л.

Цукрова пудра - 1ст. л.

Лимонний сік - 2ст. л.

Для посипання:

Масло вершкове - 50г.

Цукор - 1ст. л.

Борошно - 2ст. л.

 

Інші рецепти

Фрикадельки в цибульному соусі
Помідри
Тарталетки з салатом з крабових паличок
Швидка куряча печінка
листковий пиріг з агрусом Ягодка-кислинка
Торт Купа
Лососеве масло з лимоном і базиліком
Борщец із зеленню, тушонкою і каперсами