"Risotto alla milanese" - різотто по-міланськи

Кухня: Італійська

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: не визначена

Варіанти: Різотто по-міланськи з пармезановим фондю

Як приготувати

Готуємо м'ясний бульйон і залишаємо на дуже маленькому вогні - кипіти не повинен, але повинен бути весь час гарячий. За цей час пасеруємо до прозорості, на маленькому вогні, дрібно нарубану цибулину на оливковій (кукурудзяному) маслі. Всипаємо рис (я зазвичай розраховую порції так: одну жменю на людину + 1 жменя для каструлі.) У нашому випадку приблизно склянку рису. Всипали. Пасеруємо з цибулею до прозорості рису. Побачите за кольором зерна: буде прозоре з білою точечкой всередині. Не забувайте заважати ложкою, а то згорить. Вливаємо вино і, заважаючи ложкою, випаровуємо. Як тільки впоратися вино треба влити 2 ополоника бульйону і перемішати. Посилити вогонь до середнього і варити рис до майже зникнення рідини. Знову долити бульйоном і варити далі, періодично перемішуючи ложкою. Всі повторювати: долити, перемішати .... За 10 хвилин до готовності рису влити шафран, розведений у половині чашки бульйону і доварити рис. У самому кінці додати грамів 20-40 вершкового масла (розміром з волоський горіх). Всипати тертий "Пармезан" і дати постояти 2-3 хвилини перед подачею. Окремо подати натертий сир. Маленький секрет: замість вершкового масла спробуйте в різотто покласти кістковий мозок (попросити у м'ясників, коли вони яловичину на шматки рубають.) Смак буде абсолютно іншою. Я завжди в морозилці тримаю пакетик для різотто.

Інгредієнти

Бульйон м'ясний - приблизно 2 літри,

Рис - 1 склянка,

Цибуля - 1 шт.,

Вино біле сухе - 0,5 склянки,

Сир "Пармезан" - 2 ст. ложки,

Сіль за смаком,

Шафран - 1-2 пакетика,

Масло вершкове - 20-40 гр.

Про рецепті

Це класичний варіант італійського різотто. Замість шафрану можна ложить різні продукти і у вас з'явитися можливість готувати сотню різотто хоч кожен день. Одні продукти покладають разом з рисом, інші в середині варіння, треті - в самому кінці, але принцип залишається той же: цибуля, рис, вино, бульйон ... Смачного! Фото взято з інтернету.

 

Інші рецепти

ВИШНЕВИЙ ПИРІГ
Булочки селянські з насінням льону і кунжуту
Кабачковий віяло
Коралові рифи
Запечена кольорова капуста
Емпанадіти по-мексиканськи
салат з авокадо і козячим сиром
Паста з кедровими горішками