Крем-суп з кабачка з прованськими травами і часниковими грінками

Час приготування: 40 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: не визначена

Варіанти: Крем-суп з кабачка

Як приготувати

Беремо каструлю (1,5 літра), наливаємо оливкову олію і пасеруємо натерті цибулю і моркву 5-7 хвилин.

Додаємо порізану кубиками картоплю, кабачок і потерті на тертці помідори (без шкірки). Млоїмо під кришкою ще хвилин 5-7.

Потім додаємо спеції, солимо і добре перчимо. Вливаємо воду так, щоб вона злегка покривала овочі. (каструля при цьому майже до верху наповнена овочами!). Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння, перемішуємо, зменшуємо вогонь і варимо до готовності хвилин 20.

Потім збиваємо суп блендером і ще раз доводимо до кипіння.

Греночкі пікантні (або поки вариться супчик):

Ми особливо не їмо хліб, тому частенько залишається невикористаний, підсохлий батон, з якого можна швидко заготовити відмінні греночкі до супів.

Беремо хліб, відрізаємо скоринки з усіх боків і ріжемо на квадратики.

В окремій мисочці змішуємо оливкове масло і роздавлений часник, сіль і перець.

Швидко умочуємо хліб в олію і викладаємо на деко. Сушимо-рум'янами в духовці при 200 градусах хвилин 10-15. Викладаємо в чашу на серветку.

Супчик наливаємо в тарілочки, прикрашаємо гілочками базиліка, подаємо зі сметанкою і грінками. Смачного.

Інгредієнти

Кабачок - 400-500 гр.

Морква - 1 середня

Цибулина - 1 середня

Помідори - 2 середніх

Картопля - 2 невеликих

2 ст. л. оливкової олії

Спеції сушені: майоран, естрагон, червоний солодкий перець

Сіль перець

Гілочки базиліка для прикраси

Сметанка для сервірування

для грінок (можна, звичайно, і купити):

2-3 скибочки чорного хліба

2 зубчики часнику

2-3 ст. л. оливкової олії

сіль перець

 

Інші рецепти

Салат Вечірня зоря
Овочеві деруни
Бірйані ма рубйан -бірйані (рис) з креветками
Чай Каркаде (як правильно заварювати)
Курка по-польськи
Тушкована капустка на молоці
Салат Шарлотка
Торт Марія