Перкельт З яловичини і ГАЛУШКАМІ- MARHAPORKOLT NOKEDLIVEL

Кухня: Угорська

Час приготування: 90 хв.

Кількість порцій: 6

Складність: не визначена

Варіанти: Перкельт ЗІ СВИНИНИ

Як приготувати

Сьогодні представлю Вам улюблений "echte" угорський рецепт, насичений і багатий вкусом- перкельт з галушками. Чи не дієтично, але зате виключно смачна страва!

Розігріємо жир в сковороді для тушкування м'яса і обсмажити в ньому цибулю, нарізану дрібними кубиками, до золотистого кольору. Секрет у тому, що чим більше цибулі йде до страви, тим густіше буде наша підлива до м'яса. Знявши з вогню додамо щедро паприку і відразу ж кубики м'яса і даємо прихопити жаром, перемішуємо. Перкельт бажано готувати тільки на жирі, з соняшниковою олією не той ефект :) Солодкий перець очистимо від насіння і наріжемо соломкою, помідор дрібними кубиками. Разом зі спеціями втрутитися до м'яса. При необхідності додаємо гарячої води, але не більше склянки і тушкуємо-смажимо наш перкельт на повільному вогні, постійно тушкувати-смажити до готовності! Це важливо! По-акуратніше налаштуємо гострим перцем- для любителів дуже гострого - можна додати 1 перчик чилі ... І ось отримали ми соус-густий, однорідний, з насиченим кольором, майже коричневим, а в ньому м'яке м'ясо.

У великій каструлі кип'ятимо воду, посолимо. Поки вона вскіпіт- замішані нокедлі до дуже густого стану. Важливо не сильно перемішати, трохи грудки можуть залишитися ... За допомогою спеціального пристосування для нокедлі (терки) все тісто поступово викладемо на тертку і водячи туди-сюди, припустимо в киплячу воду, не забуваючи регулярно перемішати тісто, щоб не склеїлося.

Варимо приблизно 15 хвилин до готовності. Відкинувши на друшляк промиваємо гарячою водою, даємо добре стекти, і після цього перемішаємо в підігрітому соняшниковій олії або в свинячому жирі, щоб не склеїлися наші галушки. Якщо не маємо такого пріспособленія- на поверхню дерев'яної дощечки перебираємо замішане тісто і за допомогою ложки виділяємо дрібні шматочки тіста в киплячу воду.

Подаємо з пёркёлтем, рясно поливаючи соусом. Природно покладається подавати з квашеними огірками. Можна подавати перкельт звичайно і з картоплею або рисом з додаванням салату з свіжих або солоних огірків.

У багатій, густий цибульний-папріковой основі смажене м'ясо м'яке, як масло, прямо тане в роті, причому штовхаємо в рот до нього і нокедлі з підливою. Може бути щось краще цього? Може бути-в тому випадку, якщо до всього цього зап'ємо ковток вілланского (Villanyi) Cabernet Souvignon ...

Можете приступати з приємним апетитом до страви і розслабитися ... Після чого, впевнена в тому, що у Вас знову з'явиться буженина поїсти ще раз :)

Чоловік і дочка обідом були дуже задоволені!

Інгредієнти

Перкельт

1- 1,5 кг яловичини без жиру, нарізаний кубиками

4-5 середніх цибулини

свинячий жир

паприка, сладкая- 1-2 ст. л.

чебрець-1 ч. л.

майоран- щіпка

помідори 1-2 шт.

болгарський (солодкий) перець - 1 шт.

2-3 зубчики часнику

сіль і чорний перець мелений

гострий червоний перець 1-2 ч. л.

можна залити 1/2 склянки солодкого вина-

не зіпсує

НОКЕДЛІ

яйце - 5-6 шт.

борошно 800 г

молоко

сіль

 

Інші рецепти

Млинцевий торт
Кабачки, тушковані по-дачному
рулетв з м'ясною начинкою
Банановий фліп з ревенем
Помідори половинки (без оцту)
Пиріг з варенням
Лоза
Свинячі реберця з рисом