ХЛІБ «цеглинок»

Складність: не визначена

Як приготувати

Спочатку замішуємо всі сухі інгредієнти на опару і перемішуємо. Молоко або воду (я брала воду) злегка підігріваємо і вливаємо. Ретельно розмішуємо, щоб не було грудок, і залишаємо бродити. У мене на це пішло 5-10 хвилин.

Тим часом, беремо все сипучі продукти для самого тесту. Борошно просіваємо через сито, додаємо розпушувач, сіль. Як тільки побачили, що опара спінилася -смешіваем з тестом, додаємо молоко, що залишилося або воду і гарненько перемішуємо. Тісто має вийти не крутим, але й не рідким, середньої консистенції. Миску з тістом спочатку накриваємо целофановим пакетом, а потім рушником. Це для того, щоб рушник не прилипло до тесту.

Ставимо в тепле місце для підйому. Приблизно через 20-30 хвилин піднялося тісто обмять і залишити ще на 20 хвилин, для вторинного підйому.

Розігріти плиту, форму рясно змастити маргарином або соняшниковою олією.

Вилити тісто у форму і розрівняти, дати постояти ще 15-20 хвилин.

Випікати на слабкому вогні до готовності, під кінець можна накрити фольгою.

Як хлібець наш випікся - виймаємо з форми і відразу вкутуємо його в чисте бавовняний рушник і даємо йому «попотіти». І чекаємо, скільки терпіння вистачить.

!!! Їжте на здоров'я !!!

Інгредієнти

Опара:

2 ч. Ложки дріжджі

1 ч. Ложка цукру

0,5 ч. Ложки солі

2 ч. Ложки борошна

0,5 склянки води / молока

Тісто:

300 гр. пшеничне борошно

1 ч. Ложка розпушувач

0,5 ч. Ложки сіль

1-1,5 склянки води / молока

 

Інші рецепти

лаваш з адигейським сиром
Морквяний листопад
Торт Шоколадне задоволення
Кукурудзяні качани з сиром і зеленню
Еклер (1001варіант)
Пиріг з капустою
Готуємося до зими. Солянка з помідор
консервований болгарський перчик під горілочку