Шаховий торт

Час приготування: 4 хв.

Кількість порцій: 16

Складність: не визначена

Як приготувати

Масло розтерти з цукром дочиста, продовжуючи розтирати, додавати по одному жовтку. Отриману суміш збити в гладкий однорідний крем.

У крем поступово додавати борошно, змішане з ваніліном і сіллю і розпушувачем, вимішувати на маленькій швидкості тісто, після борошна додати молоко, поступово вливаючи його тонкою цівкою, не припиняючи вимішувати.

Тісто розділити на 2 частини і в одну з них додати какао.

Власне можна розділити тісто на дві частини перед додаванням борошна, одну частину борошна змішати з какао, іншу додавати в тісто без нього. Молоко теж потрібно буде вливати по половині порції в кожен вид тесту.

У самому кінці додати в тісто білки, збиті в піну.

У розігрітій духовці випекти коржі (діаметр форми 26 см, висота готового торта 9 см), остудити їх і дати вистоятися в холодильнику кілька годин, щоб вони не кришилися під час складання торта.

Для крему збити вершки, поступово додаючи в них просіяне цукрову пудру. В кінці додати ароматизатор, в моєму випадку ванілін.

Для глазурі в невеликому посуді змішати сметану, цукор, какао і варити глазур на дуже маленькому вогні до загусання. Вкінці додати масло, зняти з вогню і накрити кришкою. Використовувати для торта теплу глазур, не гарячу.

Витримані коржі, обрізати за заздалегідь заготовленим формам. Діаметр форм повинен пропорційно зменшуватися. У моєму випадку найбільший діаметр 26 см. Потім 23, потім 20, потім 17, потім 14.

У форму спочатку викласти найбільше кільце білого коржа, потім друге за величиною кільце темного коржа, потім третє за величиною кільце білого коржа, потім четверте за величиною кільце темного і п'яте за величиною кільце білого.

Кожне кільце збоку промащувати кремом, закінчений шар повністю промазати кремом.

Другий шар починаємо з найбільшого кільця темного кольору і, чергуючи кольору коржів, промащуючи кожне кільце кремом, викладаємо шар.

Так робимо ще два рази, чергуючи кольору кілець. Перед остаточним декором торт повинен вистояти в холоді, щоб крем трохи склеїв кільця і ??при нарізці вони не розвалилися на шматочки. Після остванія коржів і глазурі, залити торт глазур'ю і далі декорувати за власним смаком і вмінням.

У мене ні того ні іншого, в результаті вийшло так.

Інгредієнти

Для тесту:

Масло вершкове - 350 гр.

Цукор - 3 склянки

Борошно - 530 гр.

Молоко - 300 мл.

Яйця - 9 шт.

Сіль - 1 ч. Л.

Ванілін - 3 гр.

Какао - 60 гр.

Розпушувач тіста - 15 гр.

____________________________

Для крему:

Вершки 33-35% - 500 мл.

Цукрова пудра - 300 гр.

Ароматизатор - за смаком

____________________________

Для глазурі:

Цукор - 1 ст.

Какао - 4 ст. л.

Сметана - 4 ст. л.

Масло вершкове - 30 гр.

____________________________

Цукрова пудра

Какао порошок

____________________________

 

Інші рецепти

Салат із сирої картоплі
РУЛЕТ З КУРКИ (HAVOV RULET)
Кабачкова ікра з майонезом від ФРЕД
Вітамінний салат
Вафлі за 20 хвилин
Кекс з ягодами
Консервовані кабачки
Салат Мікс