Лукошки з картоплі

Час приготування: 60 хв.

Складність: не визначена

Як приготувати

Беремо велику картоплину, добре миємо її, і розрізаємо на дві рівні половинки.

Звичайне чайною ложкою вискребают з кожної половинки всю серцевину не пошкодивши краю і дно картоплі.

Серцевину картоплі кладемо в каструльку і ставимо на вогонь варити для пюре, після закипання не забуваємо посолити. Щоб пюре вийшло побільше, додайте ще звичайне картоплі очищеної і дрібно нарізаною.

Лукошки, які залишилися від картоплі, змащуємо вершковим маслом з сіллю з усіх боків і ставимо в духовку пектися до готовності і до утворення скоринки. При бажанні після готовності з картоплі можна зняти очищення, якщо хто не любить їсти з ними, вона дуже легко знімається.

Поки картопля вариться, ми беремо шинку або бекон і цибулю, ріжемо маленькими кубиками і обсмажуємо на маслі (масло any) до рум'яного кольору. Сир натираємо на дрібній тертці. У мене сир був Російський.

Картошка зварилася, ми зливаємо воду, мнем, додаємо масло вершкове шматочок і вершки жирні. Перевіряємо на кількість солі.

Готові запечені лукошки ми заповнюємо пюре, зверху посипаємо рясно підсмаженими шинкою з цибулею і горочкой сиру зверху. При бажанні можна ще на 5 хвилин поставити в духовку підплавити сир.

Все готово.

Інгредієнти

картопля

Вершки жирні

Сир

Шинка (можна використовувати бекон)

Цибуля

Вершкове масло

Масло рослинне

Сіль

Перець

 

Інші рецепти

Крем-суп з кабачка з прованськими травами і часниковими грінками
Міні-піца (варіант)
Млинцеві мішечки з начинкою
М'ясний рулет з подвійною начинкою
Грибний супчик
Суп Зоря
Котлети куріние- незрівнянні (рубані)
Малосольна рибка