Курка по-провансальські

Час приготування: 100 хв.

Кількість порцій: 6

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: курка по-провансальські

Як приготувати

Розігрійте оливкову олію в каструлі з товстим дном, на сильному вогні обсмажте курку до золотистої скоринки. Складіть все шматки в каструлю, додайте цибулю і солодкий перець. Готуйте ще 2-хвилини, поки цибуля не стане прозорим.

Влийте бульйон, вино, покладіть томати, томатну пасту, маслини і доведіть до кипіння. Зменшивши вогонь, тушкуйте 25 хвилин. Зніміть кришку, переверніть шматки курки, тушкуйте ще 10 хвилин. Курка повинна бути м'якою, соус густим. Посоліть за смаком, посипте базиліком.

Інгредієнти

1 ст. л. оливкової олії

1,5 кг курки, розчиненою на порційні шматки, або курячих ніжок (гомілка)

1 цибулина, порубана

2 стручки болгарського перцю

80 мл червоного сухого вина

80 мл курячого бульйону

425 гр консервованих томатів нарізаних

2 ст. л. томатної пасти

90 мл. маслин без кісточки

4 ст. л. подрібненого базиліка

 

Інші рецепти

Риба під марінадіком
Гуляш по-угорськи з домашньою локшиною
Торт З Днем Народження
Салат з авокадо, червоною цибулею і фетою Яскравий квітка
Яловичина тушкована по-селянськи
Філе індички з овочами
Радість
Салат '' Фунчоуза ''