Tорт "Бейжа"

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: TOРТ "ДОННА Бейжа"

Як приготувати

рецептик цього торта я примітила ще в травневому журналі, але от зробити його все ніяк не могла зібратися, аж надто метушні багато. Але вирішила все-таки я його спекти собі коханій, на День Народження!

корж №1:

Мак запарюємо крутим окропом, даємо постояти хвилин 20і додаємо жовтки, збиваємо.

Білки збиваємо з цукром і додаємо до жовтків, додаємо розпушувач, соду, цедру і сік лимона, гарненько все перемішати.

Викладаємо тісто у форму, випікаємо при 180 гр до готовності, а коли корж охолоне, розрізаємо його вздовж на 2 коржі.

Переходимо до коржу №2

Білки збиваємо в піну.

Жовтки збити з цукром і додати до білків.

Потім ввести муку і збити, додати мелені горіхи, соду, розпушувач, сметану і гарненько все перемішати.

Викласти тісто у форму, випікати близько 50 хв. при 180 гр.

Тісто №3

Білки збити в піну.

Жовтки збити з цукровою пудрою, змішати з білками, додати борошно, перемішати.

Випекти корж, коли охолоне вирезатьмаленькой стопкою гуртки.

Робимо крем №1

Масло збиваємо зі згущеним молоком

Робимо крем № 2

Знімаємо з лимонів цедру.

Вичавлюємо сік.

Збиваємо яйця.

Варимо на слабкому вогні, помішуючи, цедру, сік, цукор, масло і яйця до загустіння.

Приготувати желе відповідно до інструкції, тільки води взяти в меншій кол-ве.

Варимо просочення:

Взяти сік лимона, додати цукор і варити на слабкому вогні в теч. 5 хв.

Починаємо збирати торт:

Маковий корж просочити просоченням, намазати лимонним кремом, на нього укласти горіховий крем, який теж треба просочити, зверху нанести крем зі згущеним молоком.

На нього покласти корж з дірочками, в які залити через одну трохи застигле желе.

Коли желе застигне, зверху корж намазати кремом зі згущеним молоком, на нього покласти маковий корж, просочити, намазати лимонним кремом.

Боки торта обмазати кремом, обсипати кокосовою стружкою.

Прикрасити за буженинам!

Приємного всім чаювання!

Інгредієнти

для коржа №1:

6 яєць

1 лимон

300гр. маку

по 1ч. л. розпушувача і соди

3ст. л. сухарів панірувальних

1 склянка цукру

1 склянка борошна

для коржа "2

2 яйця

по 1ч. л розпушувача і соди

200гр. цукру

200гр. сметани

200гр горіхів (у мене мигдаль)

1,5 ст. борошна

для коржа №3:

4 яйця

150 гр. цукрової пудри

100гр. борошна

Для крему №1

1 б вареного згущеного молока

300гр. слив. масла

Для крему №2

3 середніх або 2 великих лимона

75гр. слив масла

225гр. цукру

3 яйця

Для просочення коржів:

1 лимон, 3-4ст. л. цукру, 200гр. води

Ще нам треба:

желе двох видів (червоного і зеленого)

кокосова стружка

 

Інші рецепти

куряча печінка Форрестер
Асорті овочеве сладкомарінованное
Персиково-ожиновий пиріг
Заготовки на зиму з яблук для пирога, рецепт
«Роли» з кабачків
Кочан фарширований
Бурякова ікра
Тушкована капуста з качкою