Яєчний сир

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: яєчний "сир"

Як приготувати

Цей старовинний рецепт родом з берегів Рейну. Там для такого «сиру» існують спеціальні глиняні форми з отворами для стікання сироватки. Його ріжуть як справжній сир, і їдять зі здобним білим хлібом, посипавши цукром і корицею.

1. Яйця розмішайте з сіллю і цукром, дайте постояти 5 хвилин, щоб жовтки стали інтенсивного жовтого кольору. Добавте молоко і сметану або кисле молоко. Все ретельно перемішайте, суміш вилийте в каструлю, поставте її на водяну баню у велику каструлю з холодною водою.

2. Поставте всю конструкцію на середній вогонь, доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого. Готуйте 40 хвилин. Молоко і яйця повинні перетворитися на пластівці.

3. Відкиньте суміш на друшляк, вистелений полотяной серветкою або складеної в декілька шарів марлею, дайте стекти сироватці, накрийте «сир» зверху краями тканини. Встановіть друшляк в миску, зверху помістіть гніт (вагою близько? Кг) і поставте в холодильник на 10:00.

4. Готовий «сир» вийміть з друшляка, зніміть тканину. Подавати не слішкоі холодниім

Інгредієнти

Начанайте готувати за 11 годин до подачі

10 яєць

1 літр молока

1 ст кисляку або сметани

1 ч. Л солі

1 ст. л цукру

4 порції:

Підготовка 10 хвилин

Приготування 10:00 40 хвилин

 

Інші рецепти

Салат Помаранчеве ранок
Сільський хліб з кунжутом і насінням
Класичні мадленка
Листкові трубочки з кремом
Щасливі Лисички! :)
Стейки з сьомги з овощьним гарніром
Томатний суп
Літні салати. Літній салат з консервованою рибою, салат літній