Фаршировані баклажани

Кухня: Турецька

Час приготування: 40 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: фаршировані баклажани

Варіанти: Баклажановие човники з кус-кусом і куркою, запечені в томатному соусі, Баклажани фаршировані вешенками, Фаршировані баклажани з булгуром, кедровими горішками та моцарелою

Як приготувати

Баклажани почистити у вигляді зебри залишаючи смужки шкірки. Розрізати навпіл, зробити насічки ножем у вигляді сітки, змастити розрізи оливковою олією, посипати розмарином і запікати в духовці розрізом вгору 15-20 хвилин, поки не зарум'яняться і не стануть м'якими.

Поки печуться баклажани приготувати фарш, порізати цибулю, очистити від шкірки 3 помідори (один залишимо для сервірування), опустивши їх на 2-3 хвилини в окріп, а потім у холодну воду, їх же, помідори, дрібно порізати. Обсмажити цибулю, фарш і помідори на рослинній олії, не забудьте посолити і поперчити за смаком.

Спечені баклажани вийняти з духовки, ст. ложкою акуратно ум'яти м'якоть, надаючи баклажанам форму човників. Приготовану начинку викласти в поглиблення, зверху посипати дрібно нарізаним гострим перцем, потім подрібненим сиром і поставити на 10 хвилин у духовку. Коли сир оплавітся викласти на човники тонко нарізаний на шайбочки помідор і ще раз в духовку на 5 хвилин. Перед подачею посипати зеленню.

Подавати можна як гарячим, так і холодним.

Смачного!

Інгредієнти

2 великих баклажана

4 помідори

100 г фета (можна замінити на гауда)

1 цибулина

250 г яловичого фаршу

Сіль, перець за смаком

1 перчик чилі або інший гострий перець

зелень

 

Інші рецепти

Млинці з сиром (мій варіант)
Дачна екзотика
Солянка з дикої качки
Фаршировані перці з сирним соусом
П'яна качка
Омлет Сонечко
Піца на дуже тонкому тісті (можливо варіант)
Фантазія з кабачків та картоплі