кекс з манною крупою

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 5

Складність: не визначена

Як приготувати

Збити яйця і додавати всі продукти в тому порядку, в якому вони названі, постійно перемішуючи: цукор, масло, ванільний цукор, воду, борошно, манку і пекарський порошок.

Вимісити до отримання однорідного рідкуватого тесту.

Додати родзинки і горіхи і вимісити ще раз.

У круглу форму діаметром 26 см. Або в 2 кексовую форми викласти тісто і пекти при температурі 160-180 град. протягом 45 хвилин.

Для сиропу змішати цукор з водою, додати лимонний сік, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 20-30 хвилин.

Остиглий кекс полити сиропом.

Інгредієнти

3 яйця

3/4 ст. рослинного масла

1 ст. цукрового піску

1 ст. води

1.5 пакетика пекарського порошку

1.5 пакетики ванільного цукру

1.5 ст. борошна

1.5 ст. манки

50 гр. родзинок

50 гр. дроблених горіхів

для сиропу:

0.75 ст. води

0.75 ст. цукрового піску

4-5 крапель лимонного соку

Про рецепті

Купила пакет манки і на зворотному боці виявила цей рецепт. А оскільки цікавість не дало мені заспокоїтися, довелося спекти кекс за цим рецептом. Судячи з реакції онука і чоловіка - їли мовчки, але шматок за шматком, кекс сподобався. Такий кекс можна подавати до чаю, а можна і з морозивом або зі збитими вершками. Смачного!

 

Інші рецепти

Югославське смачна страва
Скорий пиріг зі згущеним молоком і маком
Закуска з паштетом
Сирний кекс із зеленню і болгарським перцем
Баварський пиріг з чорносливом
Короп у томатному соусі з часником
Салат з буряка і крабових паличок
Суп з Червоної сочевиці