картопля запечений з прянощами

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: не визначена

Як приготувати

Картоплю очистити, нарізати уздовж на 4 частини кожну картоплину, залити окропом, додавши 1 ст. л. солі, і варити 7 хвилин від моменту закипання.

За той час, що вариться картопля, очистити і протерти на дрібній тертці часник, додати паприку, куркуму, м'яту, чебрець (можна орегано), рослинне масло і гарненько розмішати (бажано в мисці великого діаметра).

З картоплі злити воду і висипати весь картоплю в миску з пряною сумішшю. Струснути миску кілька разів, щоб всі скибочки картоплі були покриті сумішшю.

Висипати всю картоплю в деко, застелений папером - і в духовку, нагріту до 200-220 град. І "забути" хвилин так на 40-50.

А за цей час готуються всі інші смаколики і накривається стіл. Картопельку подавати до столу з пилу-жару і навіть любителі тільки смаженої картоплі не заспокояться, поки запеченая до червоного і тане в роті картопелька НЕ ??буде з'їдена.

Смачного!

Інгредієнти

6-7 великих картоплин

1головка часнику

1/3 ст. рослинного масла (в ідеалі-оливкової)

1 ст. л. меленої солодкої паприки

1 ч. Л. куркуми

1 ч. Л. сушеної м'яти

1 ч. Л. тімьна

сіль

 

Інші рецепти

Сирно-сливовий пиріг
Салат з курячої печінки
Міні-піца (варіант)
Фарширований батон
Баклажановие песто
капустка в маринаді
Риба смажена з овочами
Салат Шарлотка