Печеня з індички з томатно-оливковим соусом

Кухня: Грецька

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Печеня з індички з "зеленими" грінками

Варіанти: М'ясо по-провансальські

Як приготувати

Стегно індички звільнити від шкіри і кістки

М'ясо скрутити в джгут, одягнути зверху сіточку (як на пов'язку з бинта. Можна замотати ниткою, якщо немає сіточки)

Гострим ножем зробити численні неглибокі прорізи в м'ясі

5 зубчиків часнику очистити і порізати уздовж на не сильно тонкі часточки

Нашпигувати м'ясо часточками часнику (засунути їх в зроблені прорізи)

М'ясо посолити і поперчити з усіх боків щедрою рукою

Нагріти оливкова олія в глибокій сковорідці і обсмажити м'ясо з усіх боків до скориночки (це недовго)

Перекласти м'ясо з сковороди у жароміцних форму для запікання

Духовку нагріти до 180 градусів

У сковорідку, де смажилося м'ясо налити бульйон і біле сухе вино, додати лавровий лист, довести до кипіння і дати трохи покипіти, злегка редукувати рідина

Ножем з широким лезом (плиском) розчавити залишилися 5 зубчиків часнику, не очищаючи від шкірки

Розчавлений часник покласти у форму до м'яса

Залити м'ясо соусом з сковорідки, щільно закрити форму фольгою і поставити в розігріту духовку на 1:00

Незадовго до закінчення приготування м'яса, почати робити соус:

З помідорів вирізати те місце, до якого прикріплюється хвостик

Залити помідори окропом і потримати їх в ньому хвилинку

Витягнути помідори з окропу, обдати холодною водою, очистити від шкірки, порізати невеликими кубиками

Лук шалот почистити і порізати дрібними кубиками

Часник почистити і дрібно порубати ножем

Листочки петрушки і базиліка дрібно порубати ножем

Розігріти на сковорідці оливкову олію

Помідори, Лук шалот, часник обсмажити в оливковій олії хвилин 5

Додати лавровий лист, орегано, (якщо є, каперси), вино. Посолити, поперчити з млина

Довести до кипіння і дати покипіти на невеликому вогні, до випарювання солідної частини рідини (хвилин 7)

Оливки (без кісточок) порізати на четвертинки

Додати в соус оливки і порубані базилік з петрушкою, перемішати і зняти через хвилин з вогню

Спробувати і при необхідності досолити, доперчіть

Готове жарке звільнити від сіточки, порізати поперек

Подати з соусом

Смачного

Інгредієнти

М'ясо з стегна індички-1,2 кг

Сіль

Свіжозмелений чорний перець

Часник-10 зубчиків

Оливкова олія-3 стіл. ложки

Біле сухе вино-200 мл

Курячий бульйон-200 мл

Лавровий лист-2

Для соусу:

Оливкова олія-2 стіл. ложки

Помідори-750 грам (десь 6 середніх)

Лк шалот-2

Часник-2 зубчики

Петрушка-2-3 гілочки

Базилік-3-4 гілочки

Сухий орегано-1 чайна ложка

Сухе біле вино-100 мл

сіль

Свіжозмелений чорна перець

Чорні грецькі оливки-150 грам

(На жаль у мене не виявилося каперсів, а то я б і їх задіяла, десь 2 стіл. Ложки)

 

Інші рецепти

Яловичина в'ялена-проба пера (мій варіант)
ХЛІБ «цеглинок»
Гуляш по-угорськи з домашньою локшиною
Аджика по-болгарськи
Куряча грудка з баклажанами
пряні роли з баклажана
Пиріг з капустою
салат Морський бриз