Катофель "віялом" в духовці з мінімумом приправ, проте виключно смачно

Кухня: Єврейська

Складність: не визначена

Варіанти: Запечена картопля - гармошка

Як приготувати

Купив книгу на Менделєєвській тільки заради цього рецепта. Сьогодні отримав велике задоволення і від рецепту, і респектівно від покупки. Ви будете пробувати? Тоді ...

... Картопля не чистити, тільки помити. Зварити до напівготовності зручним способом.

Тим часом добре змастити вершковим маслом підходящий (не означає, що величезний) деко і нагріти духовку до 240С.

Полусваренную картоплини черзі викладати в ополоником і надрізати на часточки, будучи впевненим (ой), що ложка не дозволить нарізати їх на шматочки, так як зупинить-обмежить ніж. Це велике ноу-хау, досі не зустрічав такого! ..

... І помістити їх (картоплі, ніж з ложкою просто помити і прибрати) на попередньо обраний, вимитий і підготовлений лист, не забуваючи полуоткривать і змащувати часточки вершковим маслом, присолюючи їх за буженинам, ..

... А потім помістити всередину аццки розігрітій духовки, ось таке поєднання слів здається мені найбільш вірним. Тим часом потерти сир "Гауда" і змішати його з паніруванням - по-перше, не прогадаєте; а по-друге - треба, саме так наказано в исходнике.

Незадовго до готовності висипте отриману суміш на картоплю в кількості "майже всю", а по витяганні страви висипте і залишок, ..

... І після дегустації легко погодитеся, що деякі рецепти мають магічні властивості: до цього ніколи не пробували, а спробувавши, майже відразу готові віддати душу "за таке".

Смачного!

Інгредієнти

картопля свіжа - кілька штук, у мене чотири

масло вершкове - багато, ніяк не менше 100 г, а то й 150 г

сіль - чисто символічно

сухарі паніровочні

сир

 

Інші рецепти

перець за італійськи
Персиково-вершкове тістечко
Салат Олівьюшечка (варіант)
Кабачки по корейськи, гострі
Вафельні трубочки Ніжність
Джем з чорної смородини
Феєрія смаку
тісто дріжджове