Баранячі реберця запечені

Час приготування: 120 хв.

Кількість порцій: 5

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Баранячі реберця в кисло-солодкому соусі (хе! З варенням!)

Варіанти: Баранина з лимоном, запечена в рукаві

Як приготувати

Баранячі реберця вимити, обсушити паперовою серветкою і обрізати (якщо треба) зайвий жир і плівки.

Скласти реберця в глибоку посудину, натерти сумішшю сухих спецій і солі.

Залити ягідним оцтом і як слід перешкодити і пом'яти руками. Я оцет роблю сама (це побічний продукт від приготування домашнього вина). Якщо у вас немає такого оцту, то не варто замінювати його на магазинний, краще взяти сік з кислих ягід або сухе вино. Реберця поставити маринуватися в холодильник мінімум на добу.

Перед запіканням витягуємо реберця з холодильника. До цього часу практично весь маринад вбереться.

Обмащуємо все реберця приправою ткемалі (алича, часник, зелень, пекучий перець).

Всі реберця викладаємо вільно на деко. (я запікала в рукаві для запікання, якщо немає рукава, можна спочатку прикрити деко фольгою).

Запікати при 200 * 1:00 в рукаві, потім ще 1:00, розрізавши рукав (обережно! Гаряча пара), періодично перевертаючи реберця і поливаючи їх утворився соком. Подавати з салатом і зеленню.

Смачного!

Інгредієнти

реберця баранячі 1500 г

ягідний оцет або сік 250 мл

приправа ткемалі 5 ст. л.

розмарин 0,5 ч. л.

хмелі-сунелі 1-2 ч. л.

сіль

перець

 

Інші рецепти

М'ясо-овочева запіканка
салат з капусти
Піца під сирним хмарою
Варіант шоколадного коржа і що з ним можна зробити
Соус з червоної смородини
ОМЛЕТ ... БЕЗ МОЛОКА
сирний супчик
Смачна селедочка