"Бозбаш"

Час приготування: 1 хв.

Кількість порцій: 6

Складність: не визначена

Як приготувати

Нарізати м'ясо середніми шматками. Замочити у воді для очищення від крові (15-30 хв.). Після поставити на вогонь в достатній кількості води, варити до появи пінки. 1 воду злити.

Попередньо замочити горох в теплій воді на 2:00. Якщо є готовий горох в консервних банках, ще краще.

Очистити картоплю і в разі якщо він великий розділити картоплину навпіл. Очистити цибулю (Не нарізати, в суп йде ціла цибулина.)

Поставити м'ясо на варіння (2 вода.)

Як тільки м'ясо зваритися додати сіль за смаком, шафран (1-2 чайні ложки) на око, так щоб бульйон став приємного золотистого кольору, і покласти цибулину. Через 10 хвилин додати картоплю, алчу (сливу) і якщо горох твердий то його теж.

По готовності картоплі і квасолі додати заздалегідь нарізані листки м'яти (10 стручків).

Смачного!

Інгредієнти

М'ясо баранини (передня лапатка) 1,5 кг.

Картопля середній 8 шт.

Цибуля ріпчаста (1 велика головка або 2 невеликі)

Горох круглий жовтий.

Алчан (слива кисла) 8-10 шт.

Шафран.

М'ята свіжа.

 

Інші рецепти

Катофель віялом в духовці з мінімумом приправ, проте виключно смачно
Рибие гніздечка
Сільський хліб з кунжутом і насінням
Медова курочка з яблуками
Курка фарширована млинцями з м'ясом
консервація фруктів
Салат з грушею
КАВУНОВИЙ КОМПОТ