Весільний торт. МІЙ !!!!!

Складність: не визначена

Як приготувати

Першим випікаємо бісквіт, потім еклери.

Заварне тісто: У каструлю наливають молоко, додають сіль і масло, доводять до кипіння і в киплячу суміш поступово засипають отмеренную і просіяне борошно. На слабкому вогні швидко перемішують суміш дерев'яною лопаткою до зникнення грудок борошна.

Знімають заварену масу з вогню, охолоджують її до 70 80 С і помішуючи, поступово додають яйця.

Масу потрібно збивати НЕ віночками а ракетками (Це насадки на міксер) до отримання однорідного тіста без грудочок.

Якщо яйця великі, то їх треба брати на одне менше, ніж передбачено рецептурою.

Готове тісто являє собою в'язку масу.

Приготоване тісто кладуть у кондитерський мішечок з металевою трубочкою діаметром 10 15 мм і відкидають на деко всілякі фігури.

Листи повинні бути змащені дуже тонким шаром жиру або пергамент.

Заварні вироби потрібно випікати 30 40 хв при температурі 180 200 С.

Остудити і розрізати і начинити вареним згущеним молоком.

БІСКВІТ: яйця + цукор збивати до густої піни близько 30 хвилин збивати.

Борошно просіяти (якщо ви боїтеся що бісквіт не підніметься при випічки додайте розпушувач тісто 1 ч. Л.) І по тихенько кладете в яєчну масу (але не перебивав) це треба робити швидко і акуратно.

Заздалегідь приготуйте форму для випічки бісквіта. Я брала круглу.

Випікати в розігрітій духовці 200-250 С, хвилини залежать від товщини бісквіта .... листової від 8 - 20 хвилин, великий круглий від 20-60 хвилин.

Коли бісквіт поставили в духовку дверки не можна відкривати 10 хвилин щоб бісквіт не спав.

Готовий бісквіт остудити. Розрізати бісквіт на дві частини.

РОБИМО МОРКВЯНИЙ БІСКВІТ: Яйця відокремити від білків, білки в холодильник щоб були холодними. Цукор + жовтки + розпушувач тіста + рослинне масло збити. Обрізки бісквітів я зберігаю в морозилці, так вони не псуються. Бісквіти натерти на тертці або на м'ясорубці. Якщо немає бісквітних крихт замініть сухарями або борошно. Моркву очистити і натерти на тертці. Білки збити до густої піни. Бісквітні крихти або борошно + морква + жовткову масу + білки все перемішати і викласти в підготовлену форму. Випікати в розігрітій духовці 180-200 С близько 15-20 хвилин. Остудить, поділити на 3 коржа. Або у формі випікати близько 30 - 60 хвилин.

РОБИМО шоколадний бісквіт: На водяній бані розтопити шоколад і масло. Відокремити білки від жовтків. Збити білки з дрібкою солі, а жовтки з цукром, додати остигнула шоколадну масу + борошно + крохмаль і розпушувач і обережно перемішати з білками.

Викласти у форму і випікати в заздалегідь нагрітій духовці при 180С, 45 - 60 хвилин. ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ДУХОВКИ.

Персики нарізати кубиками, полуницю помити, почистити.

Сироп для просочення торта, сироп від персиків і додати бренді. Або зварити вода - 80 гр, цукор - 50 гр, коньяк - 50 мл.

КРЕМ: Сливки повинні бути холодними, віночки і миска ПОВИННІ вити чистими, сухими БЕЗ ЖИРУ !!!!! Якщо будуть жирними то ви вершки НЕ зіб'єте! Вершки + сік лимона збивайте до пишної крем-образної маси. ВЕРШКИ не перебити У МАСЛО!

Кондитерські вершки завжди солодкі, так що цукор за смаком дивлячись які вершки ви обрали.

Щоб вершки були ніжними і смачними додайте лимонного соку або лимонної кислоти.

Всі три поверхи різні. 1. ПОВЕРХ білий бісквіт + вершки + ягоди (чорниця, ягода гібрид (ожина з суницею) 2. ПОВЕРХ шоколадний бісквіт + вершки + полуниця. 3. ПОВЕРХ торт з персиками, морквяним бісквітом + заварне печиво + варена згущене молоко.

Всі прикрашаємо вершками, і живими квітами.

Інгредієнти

1. БІСКВІТ:

борошно - 500 г

яйця - 20 шт

цукор - 500 г

******************

2. БІСКВІТ МОРКВЯНИЙ:

яйця - 20 шт

цукор - 700 гр

розпушувач тіста - 2 ч. л

рослинне масло - 200 гр

морква - 3 шт

бісквіти (солодкі сухарі) - 1200 гр або борошна - 800 гр

************************************

3. шоколадний бісквіт:

темного шоколаду - 300 гр.

слив. масла - 250 гр.

яєць - 10 шт.

цукру - 250 гр.

борошна - 100 гр.

крохмалю - 100 гр.

розпушувач тіста - 2 ч. л

**************************************

4. заварного тіста:

Борошно - 250 мл

Масло або маргарин - 80 г

Яйця - 6 шт.

Сіль - 1 / 4чайние ложки

Молоко - 420 мл

АБО заварним еклери МОЖНА КУПИТИ - 350 г

******************************************

КРЕМ:

вершки кондитерські - 5 літра

лимонний сік - 2 шт або лимонна кислота.

******************************************

СИРОП ДЛЯ просочення коржів:

вода - 80 гр

цукор - 50 гр

коньяк - 50 мл

******************************************

НАЧИНКА:

варена згущене молоко - 500 гр

персики консервування - 800 гр

полуниця - 400 гр

чорниця - 100 гр

ягода гібрид (ожина з суницею) - 100 гр

*********************************************

ПРИКРАСИ ТОРТА:

живі квіти.

 

Інші рецепти

МЕДОВІ трюфелів
бабаганук
Соляночка !!! (варіант)
Салат з помідорів по-арабськи
Заготовки на зиму з яблук для пирога, рецепт
Овочеве асорті '' Наш город '' (варіант)
картопля фарширована м'ясом
Листкова м'ясна коржик