Торт "Медовик"

Складність: Середній

Оригінальний рецепт: Торт "Медовик - 1 001"

Варіанти: Торт "Медовик", Медовик "Тётушкін", Торт "Медова машинка для синочка", Медовий торт

Як приготувати

Взяти алюмінієву або залізну каструлю літрів на 3-4

Покласти в неї яйця, цукор, соду і мед, перемішати і поставити на маленький вогонь, постійно помішуючи. Коли маса стане пінистої рівномірно і трохи збільшитися всипати борошно, перемішати швидко і домесіть тісто на столі на борошні. Тісто має бути м'яким, може зовсім чуть липнути до рук.

Сформувати з нього брусочок, обсипати борошном і зробити насічки, т. Е. Намітити майбутні коржі, 9-10 шт. Тісто накрити рушником що б не охололо занадто швидко, воно має бути теплим що б легше каталося, тримати весь час його там, відрізали шматочок і накрили назад.

Включаємо духовку на повну потужність і ставимо деко на саму верхню позицію, посипаємо його весь борошном, 3-4 мм шар.

У цей час розгортаємо шматочок тіста на борошні, борошна не шкодувати що б не прилипало, діаметр визначите самі я зазвичай печу близько 30 см, можна відразу зробити рівний коло з тіста, обрізавши його під тарілку або кришку, можна після випічки.

Духовка нагрілася, висуваємо деко і кладемо корж на нього, чекаємо хвилин 5-10 коли він стане золотистим знімаємо лопаткою і якщо не обрізали відразу гарячий під форму обрізати. Підсипати борошна на деко і наступний корж піч і так поки не закінчиться тісто.

Поки печеться корж розгортайте новий, але не більше 2 інакше тісто підсихає. На спечених коржах буде мука сильно не відскрібати, тільки те що великими шарами трохи обстукаєте, коржі через пару хвилин охолонуть і стануть хрусткими.

Готові коржі змастити кремом (я крем не збиваю, просто до розчинення цукру, що б був рідкуватий) і залишити на 1-2 години (не в холодильник). Залити шоколадною глазур'ю.

Торт смачніше через пару годин, коржі можна спекти за кілька днів.

Інгредієнти

Склад:

3 яйця

1 склянка цукру

1 десертна ложка соди (не тушкувати)

3 ст ложки меду (можна штучний)

3 склянки борошна (звичайно йде більше небагато)

Прим. стакан звичайний гранований.

Для крему: 600-700 гр сметани, 0,7 -1 склянка цукру, ванілін.

Шоколадна глазур: 2-3 ст ложки какао, 50-70 мл молока, 100-150 гр вершкового масла, 1-2 ст ложки цукру. Всі нагріти на газу до стану розтопленого шоколаду.

 

Інші рецепти

Сирне печиво
Tорт Бейжа
Пиріжки "Хрюшки в яблуках"
Англійська торт (варіант)
Торт Фруктове настрій
Царська заливна риба
Кочан фарширований
Пиріг з вареним згущеним молоком і горіхами