Смажений борщ

Складність: не визначена

Як приготувати

Ви коли небудь борщ смажили? А я ось смажу щоліта. Як тільки молодий буряків та інших овочів-фруктів куплю - так відразу і смажу борщ. Смажений борщ - це літньо і смачно. Так моя бабуся цей варінант борщу називала, я знати не знаю чому, але ось смажений і все тут. Хоча в назві справа? Звичайно ні, вся справа в самому смаку!

Буряк гарненько вимив, загорнув у фольгу і відправив запікатися. Цибуля ріпчаста нарізати кубиками, моркву молодуюб і помаранчеву натер на крупній тертці, відправив в казан обжарюватися умерненно. Трохи пізніше додав пару перців болгарських - різав досить тонкими смужками. Всі разом протушкувати до приємного аромату і яскравого кольору. Ошпарив три крупні і (повезло, так) стиглих помідорів, зняв з них шкірку. Нарубав довільно. Додав до цибулі, морквині і перцю. Всі разом протушкувати небагато. Боги ... Як же це пахне. Тут би кусень білого свіжого хліба і зачерпнувши пярмо з казана з'їсти цей соус, а можна, і синенькі туди додати і протушкувати не можна, і кабачки не підуть і взагалі не відволікаємося від борщу!

Додаємо в цю масу картоплю нарізану кубиком. Доливаємо води небагато. Тушкуємо все недовго. Картошка молода, швидко схоплюється. До вже майже готової картоплі і овочам додав нарізану соломкою молоду капусту. Капуста буде готова практично відразу. І тут настає другий етапм мук, бо виходить цілком пристойний і ароматний суп, яскраво-оранжевий, густий і взагалі пречудовий.

Але борщ, адже він вабить, а буряк вже пропеклась і її, натерту на крупній тертці, ми відправимо теж в казан. Додаю лимонний сік. І даю настоятися хвилин п'ятнадцять.

Розлив по тарілках. Сметана, рубаний часник.

Та ось так от, смажений борщ, не знаю чому, але так :) Без м'яса. В порушення всіх технологій. Борщ-перевертиш. Відмінний він виходить - яскравий, дуже насичений і виражений кисло-солодкий смак. Все в ньому літній, молоде, я особисто за смажений борщ :)

Чи не порекомендую вам напої самі розберетеся, а ось вживання борщу під Шопена цілком пікантно, рекомендую :)

Інгредієнти

Про рецепті

Варіант, черговий. Приєднуюся до всіх борщів на цьому сайті.

 

Інші рецепти

щековина варена
Вафельний тортик з фруктами
Томатні млинчики «ЛІТО ЧЕРВОНЕ»
Гуляш по-угорськи з домашньою локшиною
ВІРМЕНСЬКА Толмія (ЛІТНІЙ ВАРІАНТ)
Кукурудзяні качани з сиром і зеленню
Свинина з картоплею хаш браун
Ягідно-сирні лукошки