Баранячі реберця в кисло-солодкому соусі (хе! З варенням!)

Складність: не визначена

Варіанти: Баранячі реберця запечені

Як приготувати

Баранинці - м-м-м-м ... Раніше не вміла готувати, а значить ми її і не любили. Хохли ми, ну шо с нас взяти? Але! З тих пір, як добрі люди підказали (оповідання про цей епізод було раніше обнародуване), що до чого, радикально змінила я своє ставлення до молодого игривому баранчикові. Вірніше, до деяких його частинах, в даному випадку це були реберця.

Отже - починаємо флірт з баранчиком: реберця нарізати на "окремі" реберця, їх треба добре вимити і залити мінеральною водою з парою ложок оцту ... залишити трохи постояти. Потім промокнути добре паперовими полотенечком.

Тим годиною ведемо подальшу підготовку до готування (тю! Шо ЦЕ такоє? Ну да ладно!) Страви:

- За 3 дні до "реберець" починаєте готувати сливове варення - так як написано нижче: вершки позбавити кісточок зручним вам способом, скласти в мисочку (каструльку), кожен шар пересипаючи шаром цукру, дати сливам пустити сік ... 3 рази з перервою в 12:00 довести варення до кипіння і відставити. На якомусь проміжному варіанті годиться для використання для реберець. А в принципі "я не обмежую ваших можливостей, я тільки пояснюю мої обов'язки", т. Е. Зрозумійте це як жарт: можете використовувати готове сливове варення. Тільки у мене було недоваріть, чи то пак ще рідке ... Та вже ...

- Чистимо багато цибулі, баранина цибуля любить (або навпаки? Неважливо ...), ріжемо його тонкими півкільцями;

- Чилі (у мене малесенький, але очина злющий ... якщо його "не розкривати", а використовувати цілком - то нормалек, майже не відчувається; ох, люблю я гостре, тріскати його потім просто так - пожежа згасити можна, тільки хлебанув водяри ), так ось чилі помити. А чи не будуте використовувати - пункт відпадає;

- Виставляємо приправки в ряд, як то: хмелі-сунелі (обов'язково!), Торбах, сіль і перець чорний (пренепременно свіжозмелений, а ще краще в ступці свіжо ... як його .... потолчённий);

- Сковорідку велику з рослинним маслом розігріваємо.

У киплячу олію кладемо реберця і обсмажуємо з двох боків до рум'яного виду; як тільки, так відразу додаємо цибулю і обсмажуємо все до золотистого кольору цибулі ...

Тепер саме час приправити всім перерахованим вище - в приправах орієнтуйтеся на смак їдців, ми, наприклад, не їмо пересоленное, але любимо гостре, але смаки різні (дозвольте екскурс у минуле: у своє перебування в Болгарії мені прішлость зіткнутися з незбагненним для мене жахом, а точніше з тим, як болгари - чи це були тільки мені знайомі? - солять їжу ... коротше, готову то пак вже посоленную їжу вони посипають сіллю, поки вона не покривається як би білим нальотом!).

Заливаєте протертими томатами (у мене пішла 1 в 250 мл пачка, а у вас, щоб покрило реберця) і додаєте пару-трійку половнічков рідкого (ги!) "Недовареного" сливового варення (а в цілому, люди, не партеся: візьміть сливи і протушите їх з сахарком, тільки й того!) ... Тушкуємо під кришкою до готовності - м'ясо має бути м'яким. Слідкуйте, щоб соус загус, але не підгорів ... може легко статися!

Знаєте, незвичайне блюдо, з незвичайним смаком! Гарантую: хто не любить баранину, полюбить її! Дерзайте !!!

Інгредієнти

Баранячі реберця

Мінеральна вода

Оцет

Приправи (хмелі-сунелі, сумах, перець)

Лук (побільше, можна половину від кількості м'яса)

Чилі - виключно за смаком

Протерті томати

Сливове варення (що знаходить в процесі варіння, рецепт буде нижче)

 

Інші рецепти

форель запечена з картоплею
Паста ITALIA
Пиріг - Капустяний мікс
Салат з квасолі з грибами
Сирний кекс із зеленню і болгарським перцем
овочевий салат
персиковий джем
Емпанадіти по-мексиканськи