Смажені «ЛІСОВІ ГРИБИ» з баклажанів і печериць

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Смажені баклажани "під гриби"

Варіанти: Баклажани з грибами і кмином.

Як приготувати

Баклажани очистити, нарізати великими шматочками: спочатку кружечками завтовшки 1,5 см., Потім кожен кружечок на 4-6-8 частин залежно від діаметра кружечка. Залити окропом на 10 хвилин, воду злити, знову залити на 10 хвилин, після цього відкинути на друшляк.

Підготовлені баклажани посолити, поперчити, обсмажити на суміші вершкового і рослинного масла разом з дрібно нарізаними цибулею і часником на сковороді, під кришкою. Наприкінці смаження кришку зняти.

Додати шампіньйони, нарізані тонкими скибочками, майонез, підсолити. Протушкувати всі разом під кришкою поки не випарується весь грибний сік, потім кришку зняти і смажити ще 5-7 хвилин.

Якщо страва готується до празничні столу, то кілька найсимпатичніших грибочків можна протушкувати цілими, а потім використовувати для прикраси.

Інгредієнти

Баклажани - 1 кг.

Шампіньйони - 300 гр.

Цибуля - 2 шт.

Часник - 4 зубчики

Чорний мелений перець

Рослинна олія - ??3 ст. ложки

Вершкове масло - 3 ст. ложки

Майонез - 3 ст. ложки

 

Інші рецепти

огірки в гірчичному соусі
крокети картопляні
Гірчично - молочні МІНІ відбивні
дуже смачний і простий РІС
Тістечко з чорницею
Салат а-ля Цезар з двома видами соусів
локшина по-японськи на Сковородинівський лад
Картопля, фарширована оселедцевим паштетом