На головну

Суп харчо

Кухня: Кавказька

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Суп-харчо з гранатовим соком

Як приготувати

Сковороду сильно розжарити і обсмажити на ній грудинку з усіх боків до утворення золотистої скоринки. Скласти м'ясо в каструлю, залити водою. Коли закипить, зняти піну і варити 1-1,5 години, посолити. Бульйон з обсмаженого предарітельно м'яса виходить набагато духмяний і смачний.

Цибулю і 2 зубчики часнику дрібно нашаткувати і підсмажити на виділеному від грудинки жирі до золотистого кольору.

Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, дрібно нашаткувати і відправити до цибулі. Трохи протушкувати, додати ткемалі, хмелі-сунелі. У ступці розтовкти чорний і червоний стручковий перець, приправити зажарку. Тушкувати ще хвилин 5.

Вийняти м'ясо з бульйону, дрібно порізати (жир я викидаю), відправити назад в каструлю. Попередньо промитий і замочений рис покласти в бульйон. Варити хвилин 15-20 до готовності рису, додати лавровий лист.

Щедрий пучок зелені (кінза, кріп, петрушка) дрібно порізати. Окремо потовкти у ступці 1 зубчик часнику і 2 гілочки кінзи.

За пару хвилин до готовності додати зелень. Зняти суп з вогню і дати постояти хвилин 20.

Смачного!

Інгредієнти

На трилітрову каструлю:

Грудинка свиняча (з кісточкою) - 800 гр.

Рис - 200 гр.

Лук репч. - 1 шт. (велика)

Помідори -2 шт. (середні)

Соус ткемалі - 3,4 ст. ложки

Часник - 3-4 зубчики

Хмелі-сунелі, червоний гострий перець, чорний перець горошок

Лавровий лист

Кінза (обов'язково)

Кріп, петрушка (за буженинам)

 

Інші рецепти

Фаршировані помідори з креветками і грибами на бататі
Салат Вацлавський
Артишок
Скумбрія малосольна
Цукерки «Трюфелі з білого шоколаду»
брауни з білого шоколаду з сушеної вишні
ВЕРШКОВИЙ МУС ІЗ ... згущенку
Салат святковий