На головну

Солодка ХАЛА

Кухня: Єврейська

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Хала

Варіанти: Хала "Шана Това!"

Як приготувати

Для опари змішуємо свіжі дріжджі з борошном (розтираємо пальцями) і, додаючи води, замішуємо тісто негусто - накриваємо і даємо в теплому місці добре піднятися ... Скільки потрібно часу, залежить від дріжджів і температури. Дивіться, якщо тісто добре підійшло, стало повітряним і пузириться, то можна використовувати.

Тепер замісити тісто:

-в опару додати мед, воду, масло, яйця і сіль; Мед у мене був густим, тому я його підігріла на "лазні", щоб став текучим і його можна було "виколупати" з баночки ...

-борошно розтерти з 5 г дріжджів і вимісити тісто, з'єднавши з рідкою масою.

Тісто помісити хвилин 5 руками і залишити бродити на 2-3 години.

Сформувати халу:

-Розділ на 2 частини;

-Кожному руками "розплескати" в коржик;

-лепёшку згорнути як би "рулончиком";

-ці "рулончики" розкачати у вигляді веретена, тобто посередині товщі, по краях тонко;

-за допомогою деревяной ложки перегинаємо це веретено посередині;

-свіваем джгутом;

-кончікі защипати.

Вийдуть 2 великі "коми", викласти їх в круглу форму (ги-и!) Валетом, тобто товстий край одного джгута до тонкого іншого - ой, прошу великого пардону за сумбурність пояснення ...

Дати підійти - тісто підходить в 3-3,5 рази.

Випекти:

-змазати яйцем - ой, а я забула ... і посипати маком або ... чим хочете.

-випекать в розігрітій духовці (180-200 °) хвилин 40.

Хала дуже ніжна і пишна, тому я виклала і залишила остигати як вчила мене мама: на подушку покласти папір, зверху полотенечко і викласти халу на подушку так сказати "обличчям" вниз. Так не помнеться ніколи сама ніжна і повітряна випічка ...

Інгредієнти

Опара

30 г борошна

Вода

Щіпка дріжджів

Тісто

450 г пшеничного борошна

8 г солі

85 г меду з м'яким приємним смаком (можна замінити 70 г цукру, але з медом духмяний і смачний)

55 рослинної олії

3 яйця і 1 яйце для змащування

60 мл теплої води

 

Інші рецепти

Салат Морська зірка
Укольчики
Шпротний пиріг
Морський язик смачний
Пісочно-кокосовий пиріг «Вологий пісок»
Десерт сирковий
Горіхові тарталетки
Салат простий, але з Тааааак смачним соусом