На головну

Шніцель з індички під морквяним покривалом

Час приготування: 35 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Свинячий шніцель під незвичайним одеялком

Як приготувати

Шніцелі з грудки індички промити під проточною водою, промокнути паперовими рушниками. Посолити, поперчити з перцевої млини з обох сторін

У сковорідці розігріти оливкову олію, дуже коротко обсмажити шніцелі з обох сторін (буквально по хвилині ма сторону, тільки до легкого рум'янцю).

Викласти шніцелі в змащену маслом форму для запікання

Очищений, нарізаний дрібними кубиками цибулю обсмажити до прозорості в тій же сковорідці, де смажили м'ясо

Додати до цибулі дрібно натерту моркву і обсмажувати разом хвилини 3-4, зняти з вогню, перекласти цибулю з морквою в окрему ємність

Додати до цибулі і моркви знежирену творожмую масу, яйця і ёртую гауду, ретельно змішати

Посолити, поперчити, "зв'язати" масу білими паніровачнимі сухарями

Рівномірно розкласти морквяні масу досить товстим шаром поверх шніцелів

Запікати в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці хвилин 10, само багато 15 (ну ніяк не довше, краще вже після 10 хвилин перевірити кінчиком гострого ножа, чи готове м'ясо. Це м'ясо не терпить довгої термічної обробки, просто не виносить !!!)

Тим часом готуємо соус:

Помідори надрізати хрестоподібно зверху, обдати окропом, очистити від шкірки, порізати кубиками

Розігріти на сковорідці оливкову олію

Обсмажити до прозорості цибулю і часник

Додати порізані кубиками помідори і паприку, злегка обжарітьвместе з цибулею

Додати бульйон і біле вино

Довести до кипіння і дати випаруватися більшою часто рідини на сильному вогні

Зняти з вогню, посолити, поперчити, додати кайенскийперець

Пюріровать соус в блендері (або міксером для пюрірованія), не дати охолонути до подачі

На тарілку налити 2-3 стол. ложки соусу, зверху покласти один шніцель, подавати з шафранним рисом і зеленої стручкової квасолею

Шафранний рис:

Нитки шафрану розвести водою (вода повинна стати темно-жовтої, навіть ближче до помаранчевого). Додати у воду чайну ложку солі, 2 стол. ложки оливкової олії, насипати рис так, щоб води над ним було 2,5-3 см приблизно. Довести воду до кипіння, зробити дуже маленький вогонь, прикрити кришкою, довести до повного випаровування води.

Інгредієнти

Груди індички-600 грам, порізана на 4 шніцеля товщиною десь 2 см

Сіль, мелений чорний перець

Оливкова олія-2 стіл. ложки

Для морквяного покриття:

Ріпчасту цибулю-1 велика цибулина, очистити і порізати дрібними кубиками

Морква-2, очистити і дрібно потерти

Знежирена (0,2% жирності) сирна маса-200 грам

Невеликі яйця-2

Терта гауда (сир) -50 грам

Білі панірувальні сухарі-2 стіл. ложки

Для томатного соусу:

дуже стиглі помідори-4 невеликих

Оливкова олія-2 стіл. ложки

Ріпчасту цибулю-1 середня цибулина, порізати дрібними кубиками

Часник-2 зубчики, дрібно порубати

Червона паприка-1, очищена від насіння і порізана дрібними кубиками

Сіль за смаком

Свіжозмелений чорний перець-за смаком

Кайенскийперець-на кінчику ножа

овочевий бульйон-100 мл

Сухе біле вино-100 мл

Шафранний Рис:

Шафран-3-4 нитки

Вода-0,5 літра

Оливкова олія-2 стіл. ложки

Рис улюбленого сорту-на око (див. Рецепт)

 

Інші рецепти

Пряний рис з горіхово-шпинатним соусом
Баклажани Вогненні
Буряк, фарширована рисом і овочами
Традиційна-Шуба (Варіант)
Панчо в шубці
Крокети з кальмарів
Курячі крильця в клярі
Минь по Уральському