На головну

Домашній хліб (варіант)

Час приготування: 60 хв.

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Домашній хліб від Юлії Висоцької

Як приготувати

Перед святами моторошно "засвербіли" руки спробувати спекти хліб. Вирішила зловити двох зайців - спекти і чорний і білий хліб. Зараз напишу про білому.

Отже, зробила опару - змішала дріжджі, цукор, 3-4- ст. л. борошна і 0,5 ст. теплої води.

Дала піднятися дріжджам (хвилин 15, не більше).

Далі в глибокому посуді змішала залишилися борошно, воду, сіль і оливкове масло, влила опару, і замісила тісто - обережно, але наполегливо.

У глибоку каструлю, змащену оливковою олією, виклала тісто і дала піднятися йому протягом години в теплому місці (зазвичай для підняття дріжджового тіста включаю духовку на самий мінімум - градусів 40-50).

Обім'явся його обережненько, і знову - відпочивати в теплі.

Через годину знову обім'явся, поклала в пріпиленний борошном форму, обмазала зверху трохи водичкою мокрими руками (для хрусткої скоринки), почекала хвилин 30, щоб знову тісто піднялося, і поставила випікатися в попередньо розігріту до 250С духовку на 15 хвилин, потім зменшила вогонь до 200С і пекла ще хвилин 40. Вниз обов'язково поставити потрібно деко з водою, тоді скоринка виходить хрустка.

Вийняла хліб, швидко-швидко обмазала його водичкою, закутала в лляний рушник - і на решітку, до повного охолодження.

Інгредієнти

1 кг борошна

700-800 мл теплої води

1 пакетик дріжджів (Софт) - 12 гр.

1 ч. Л. цукру

1 ч. Л. солі

4-5 ст. л. оливкової олії

 

Інші рецепти

Пиріг вишневий з бізі
тушкована капуста
Горіховий крем
Зефір
Кава Арріс
Курячі грудки з сюрпризом
Домашні цукерки Рідні простори
рулет Плямистий