На головну

Єврейська суботня хала

Кухня: Єврейська

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Хала

Як приготувати

Тісто:

У частину теплого молока всипати цукор і дріжджі, перемішати і залишити на 15 хвилин до появи шапочки.

Окремо змішати молоко, що залишилося, лимонний сік, сіль, яйце і розтоплене масло.

Влити туди дріжджову суміш.

Перемішати.

Поступово всипати борошно, постійно вимішуючи.

Коли тісто можна буде взяти, перекласти його на стіл і вимішувати його там, постійно підсипаючи борошно.

Ретельно вимішувати тісто хвилин 10.

Тісто має вийти гладким і еластичним.

У велику каструлю налити масло і розмазати по дну і стінкам.

Перекласти туди тісто, обкатати в маслі і накрити фольгою.

Поставити в тепле місце на 1,5 години.

Тісто дуже підійде.

Плетемо косичку:

Тісто обминути і розділити на 3 рівних частини.

З кожної сформувати довгі ковбаски.

Заплести з них тугу косичку і ретельно защипати краї.

Накрити і прибрати в тепло ще на 25-35 хвилин.

Печемо:

Змастити розбовтаним з молоком яйцем.

Присипати маком або кунжутом за буженинам.

Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин (до рум'яності)

Дістати, дати постояти 5 хвилин, потім накрити рушником і залишити ще на 10 хвилин.

От і все!!!

СМАЧНОГО!!!

Інгредієнти

Для тесту:

3/4 склянки теплого молока (у мене 3,5%)

1,5 пакетика сухих дріжджів (пакетик - 6г)

2 ст. ложки цукру

2 ч. Ложки солі

50 гр. вершкового масла (розтопленого)

1 яйце

1 ч. Ложки лимонного соку

3-3,5 склянки борошна

2-3 ст. ложки раст. масла

Для змащення і посипки:

жовток

1-2 ст. ложки молока

кунжут

мак

 

Інші рецепти

Млинці для блондинки
Млинці з морквою і яйцем (по-йорданських)
Аджика з баклажанами по-Краснодарського
Салат За милих дам
Пірожочкі смажені
Лазанья сирна
Дайкон - великий корінь
варення з плодів шипшини