На головну

Овочевий суп-пюре (милі-Джулія сабджі ка суп)

Час приготування: 45 хв.

Кількість порцій: 6

Складність: не визначена

Як приготувати

Нагрівайте топлене масло в каструлі з товстим дном. Підсмажуйте лавровий лист, коріандр, асафетіду і куркуму протягом декількох секунд, потім покладіть нарізані овочі. Помішуючи, підсмажуйте їх 4-5 хв, поки вони не підрум'яняться. Тепер додайте воду і перець. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м'якими і ніжними. Залиште їх цілими або, якщо хочете, зробіть з них пюре за допомогою електроміксери. Не забудьте попередньо видалити лаврове листя.

Поки овочі варяться, нагрівайте в маленькій каструлі на середньому вогні масло. Обсмажте в ньому борошно, постійно помішуючи, до золотисто-коричневого кольору (1-2 хв). Влийте гаряче молоко і швидко заважайте суміш протягом 2 хв, поки соус не загусне. Додайте його в суп, розмішайте і доведіть до кипіння.

Інгредієнти

3 ст. л. топленого масла, 2 лаврових листки, 1 ч. л. меленого коріандру, 1/4 ч. л. порошку асафетіди, 1 1/2 ч. л. куркуми, 675 г різних овочів, нарізаних кубиками, 6 чашок (1,4 л) води, 3 ч. л. солі, 1/4 ч. л. чорного меленого перцю, 475 мл молока, 2 ст. л. вершкового масла, 3 ст. л. білої муки

 

Інші рецепти

кальмар
Баклажановие міні-терин з горіхами і зеленню
Пиріг легкий з рибкою
Сирні кексики (маффіни) з травами
Рисовий суп з фрикадельками
Шоколадні спеціальні маффіни
Десерт Будиночок сирно-виноградний
Маковий пиріг з чорносливом