На головну

Паштет з печінки

Кухня: Російська

Складність: не визначена

Як приготувати

Печінку обмити, очистити від плівок і жовчних проток і нарізати невеликими шматочками, а очищені моркву, петрушку і цибулю - тонкими скибочками. Все це підсмажити з шпиком, також нарізаним шматочками, до повної готовності, додавши 1 лавровий лист і кілька горошин запашного перцю. Дуже важливо не перепечеться печінку, інакше паштет не вийде таким соковитим, яким він має бути. Після цього видалити лавровий лист, а масу пропустити 2-3 рази через м'ясорубку (можна додатково протерти крізь сито). Протерту печінку скласти в каструлю, додати за смаком сіль, перець, натертий мускатний горіх і збити лопаткою, поступово додаючи вершкове масло. Приготований паштет перекласти в скляний або фарфоровий посуд і охолодити.

Подавати паштет можна як закуску, додавши як гарнір зварені круто яйця, або використовувати для бутербродів.

Інгредієнти

На 500 г печінки телячої або яловичої -100 г сала-шпику, 100 г вершкового масла, 1 морква, 1 петрушка, 1 головка цибулі.

 

Інші рецепти

«Курячі крильця з банановим соусом»
Горох зі свинячим салом
Суп картопляний з галушками
Пюре із зеленого горошку з яйцями
Курячий галантин
Яблучний пиріг з корицею
Салат з червоного перцю, зеленого горошку і рису
Окіст кабана шпигований