На головну

Капусняк "Мамин"

Кількість порцій: 4

Складність: не визначена

Варіанти: Капусняк "Лукова ГОРЕ"

Як приготувати

А рецепт простий: найкраще напередодні (а можна коли хочеш) зварити бульйон - кісточки повинні відокремлюватися від м'яса. М'ясо виймаємо. Відокремлюємо від кісток і ріжемо на порційні шматки (не дуже мален'кіе)

У бульйон закладаємо 2-3 цілих (!) Картоплини, естессно, очищені, і варимо до готовності.

Тим годиною готуємо піджарку: Сало (шматочок з сірникову коробку) дрібненько ріжемо і вижаріваем до шкварок, туди йде 1 дрібно порізана цибулина і 1 зубок часнику; цибулю позолотою - додаємо терту моркву і селеру. Тушкуємо до м'якості. (Якщо ви щасливчик і маєте свіжі нормальні помідори, то вам слід поступати з ними так - відварюєте їх цілком разом з м'ясом, коли вони зваряться, виймаєте їх в сито, протираєте через сито - насіння і шкірка залишаються в ситі, і використовуєте сік). Протушкувати овочі, додаєте туди 1 стол. л. сметани. Закипіла? Тепер томати з банки або сік туди ж. Утушітся до густоти.

Ваш картопля готовий? Вийняти і придушити виделкою, зауважте, не в пюре перетворити, а виделкою так з почуттям розчавити.

Готуємо капусту. Для цього нарізаємо її тоненько уздовж, а потім ще дрібно і впоперек - на фото видно ... і ту і іншу ...

Перець чистимо і дрібно ріжемо, зелень миємо й ріжемо, часник дрібно нарізаємо

Тепер йде процес "складання": в киплячий бульйон кладемо м'ясо, капусту (варимо її до смаку - або до м'якості або щоб хрумтіла; я люблю хрустку), коли капуста готова додаємо картоплю і піджарку - але! - Робимо це так: опускаємо в капусняк друшляк, туди вивалюємо піджарку і як би даємо їй ізойті соками, т. е. вся густота викидається, при цьому її віджимаємо, а використовуємо лише рідку частину - ой, якось незрозуміло, але не знаю як краще пояснити, коротше через друшляк її !

Все закипає - солимо-перчимо-приправляємо й під кришку часник, перчик і зелень.

Подавати зі сметаною.

Їжте на здоров'я!

Інгредієнти

Я, звичайно, згрішила проти правди, коли назвала капусняк "Мамин", тому що по-маминому продукти всі екологічні (з городу або з ринку, принаймні не генетичні голландські виродки), але керівництво до дії - її, а з мого боку - пристосування до жорстоких реалій сучасного життя ... Отже, беремо:

Свинячі реберця (такі хорошинькие з мяско і жирком)

Картопля

Цибулю і часник

Шматочок сала (хорошого!) - Як альтернатива соняшникова олія (данина нинішнім веяньям в кулінарії)

Морквина

Шматочок кореня селери (це факультативно: від мене, не від мами)

Помідори - як альтернатива томати для піци в банку (грішу, грішу! Але! Тутечки помідори виключно генетичні виродки - терпіти ненавиджу! Навіть при моїй вселенської любові до помідорів я не можу їх їсти. Викручуюся так - вирощую в саду, а коли врожай кінчається переходжу на банкові).

Капуста - так, без неї не обійтися! Беремо на 2/3 свіжу і на 1/3 квашену, можна тільки свіжу або тільки квашену, але я люблю і готую так

І, як завжди сіль, перець, також бульйон приправа (берете але вже факультативно гострий перчик і Половіков солодкого зеленого)

1 стіл. л. жирної сметани (не менше 20%)

 

Інші рецепти

Шаурма для себе за рецептом фахівця. Розповідь для любителів почитати і поїсти
Грибне диво з локшиною
Квасоля
Печінка тушкована з овочами зі східним ароматом
курча з чорносливом
Лимони На закуску (варіант)
Салат з креветок, рукколи і авокадо
Курячі грудки