На головну

Шоарма за рецептом голландської студентки, яка приїхала вчитися зі Східної Європи

Кухня: Голландська

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Шоарма (Не рецепт)

Як приготувати

Вихідний рецепт опублікувала для своєї знайомої на одному інтернет-форумі студентка зі Східної Європи, яка навчається в Голландії. Так в тих кораблебудівних краях з часів Петра I роблять shoarma, тобто шоарму, так що сьогодні мені теж вдалося по-новому приготувати цю страву. У підсумку воно полюбилася ще більше.

В інгредієнтах кількості приправ для створення суміші прянощів привів по вихідному рецептом. Але для себе замість кожної ст. ложки використовував тільки половину чайної ложки, тобто наприклад замість двох ст. ложок коріандру меленого використовував одну чайну ложку цієї пряності. Це відноситься тільки до прянощів, інші компоненти вказані в рецепті точно. Можна зробити і у вказаних кількостях, просто суміші залишиться багато.

Пару курячих ніжок без кісток пересипав сумішшю прянощів і замаринував в оливковій олії в холодильнику на півгодини, після чого підсмажив м'ясо прямо в отриманому маринаді. Тим часом зробив соус з майонезу, йогурту, тиск-різаного часнику, дрібно порізаної петрушки, базиліка і води, порвав лаваш навпіл і змастив соусом третину кожної частини лаваша.

Порізане смажене м'ясо виклав на соус, покрив часточками помідора, потім для себе часточками свіжого, а для дружини солоного огірка, дрібно порізаними капустою і петрушкою, для себе залив кетчупом, а для дружини гострим томатним соусом, щільно загорнув у лаваш і поставив у хвилю на пару хвилин при повній потужності.

Що сказати про смак? А що говорити - смачно було, інакше б і не публікував. Спробуйте і ви, смачного!

Інгредієнти

коріандр мелений - 2 eetlepels korianderpoeder (2 столові ложки)

зіра мелена - 8 eetlepels komijnpoeder (8 ст. ложок)

перець червоний мелений - 4 eetlepels paprikapoeder (4 столові ложки)

куркума - 1 eetlepel geelwortel / curcuma (1 ст. ложка)

кориця - 1 eetlepel kaneelpoeder (1 ст. ложка)

сіль - 2 eetlepels zout (2 столові ложки)

порошок цибульний - 1 eetlepel uienpoeder (1 ст. ложка)

порошок часниковий - 1 eetlepel knoflookpoeder (1 ст. ложка), і потім

м'ясо куряче - 2 стегенця

олія оливкова - 2 столових ложки

майонез - 2 столових ложки

часник - 2 часточки

базилік сушений - 1/2 ст. ложки

йогурт - 1 ст. ложка

вода питна - 1 ст. ложка

лаваш вірменський свіжий - 1 штука

помідор середній - 1 штука

огірок солоний маленький - 1 штука

огірок свіжий середній - 1 штука

капуста кочення свіжа - пару пригорщею

петрушка дрібно порезаннная - 1 ст. ложка

кетчуп - за смаком

соус томатний гострий - за смаком

кріп, петрушка - кілька гілочок для прикраси страви

 

Інші рецепти

Пиріжки листкові з кунжутом
Салат Улюбленець Пашка
каннеллони з лососем, морським коктейлем і вершковим соусом з томатами
Курячі грудки
Риба запечена з гарніром
Свинна рулька запечена
Моцарелла з виноградом і крутонами
Салат Мімоза - складний, але смачний