На головну

Хала

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Фарширована хала

Варіанти: Солодка ХАЛА, Єврейська суботня хала, Хала - спосіб плетіння з п'яти джгутів

Як приготувати

У чашку наливаємо теплу воду, розводимо в ній цукор, засипаємо дріжджі, гарненько перемішуємо, накриваємо і кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.

Змішуємо в окремому посуді тепле молоко, яйце, цукор, розтоплене масло.

Окремо просіяти борошно з сіллю.

Вилити підійшла опару в молочну суміш і, поступово, всипаючи борошно, замісити тісто.

Поставити тісто в тепле місце на 1,5-2 години.

Підійшло тісто розділити на чотири рівні частини, кожну з яких окремо розкачати качалкою в прямокутник і туго скачати рулетом по довжині.

На деко, застелене пергаментним папером викласти всі чотири рулету, защипнути краю і заплести плетінкою (як косу).

Залишити расстояться на 40-60 хвилин в тепле місце (краще накрити рушничком, щоб тісто не завітриться).

Расстоявшегося халу змастити жовткова-молочною сумішшю і посипати маком.

Поставити деко з халой в попередньо нагріту до 190 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Приємного вам апетиту!!!!!!

Інгредієнти

для опари:

50 мл. теплої води

11 гр. сухих дріжджів (стандартний пакетик)

1 ч. Л. цукру

для тесту:

200 мл. теплого молока

1 яйце

50 гр. розтопленого вершкового масла

2 ст. л. цукру

приблизно 3,5 склянки борошна

для змащування

1 яєчний жовток + 1 ст. л. молока

мак для посипання

 

Інші рецепти

котлети
Салат картопляний з редискою і огірками
Салат Здрастуй, осінь
Вафельні стаканчики з салатом
Салат з моцарелою і помідорів
Овощнаязапіканка з бринзою
салат дивовижно
Рулет Зміїна луска