На головну

Пісочний пиріг з вишнею та чорною смородиною

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: пісочне, повітряне тісто

Варіанти: Пісочний пиріг з яблуками і малиною, Пісочний пиріг з чорною смородиною

Як приготувати

Привезла з дачі трошки вишні та чорної смородини і захотілося спекти з ними пісочний пиріжок. Пошукала на сайті рецепт і знайшла ось таке ось тісто. Сподобалася легкість в приготуванні і відгуки були чудові, вирішила спробувати.

Збила жовтки з цукром, додала сметану і розтоплений до сметанообразного стану маргарин, ще раз збила (міксером не користувалася, збивала віночком). Додала крохмаль і просіяне з дрібкою солі і розпушувачем борошно, вимісити дерев'яною ложкою. Тісто здалося рідкуватим, додала ще 4 ст. л. борошна.

Мигдаль змолола в блендері в дрібну крихту. Форму діаметром 24 см змастила олією, трохи припудрила мигдалем. 2/3 тесту виклала у форму, розподілила вологими руками (тісто дуже м'яке, що не розкочується), формуючи невеликий бортик. У тісто додала мигдаль і прибрала його і форму в морозилку на 20 хвилин.

Вимиті і обсушені ягоди (вишню, природно, без кісточок) перемішала з цукром і крохмалем (у мене був кукурудзяний) і виклала на підморожене тісто. Духовку розігріла до 160гр + конвекція. Пекла 30 хвилин. Витягла, натерла зверху тісто з мигдалем з морозильника і запікала ще 30 хвилин.

Дала пирога трохи охолонути у формі, потім витягла його на блюдо (спочатку перевернула на широку тарілку, а з неї вже на блюдо сервіровки).

Інгредієнти

Для тесту:

250г-маргарину або масла

0,5 склянки цукру

3 жовтки

2 ст. л. сметани

1,5 склянки борошна

1 ст. л. крохмалю

1 ч. Л. розпушувача тіста

50 гр. очищеного мигдалю

Для начинки:

За 300 гр. вишні та чорної смородини

2 ст. л. крохмалю

4 ст. л. цукру

 

Інші рецепти

Молочні ріки ... кисільні береги
швидкі пірогікейкі -пейкі
Сільський торт
Салат з оселедця з квасолею і цибулею
Гречано - пшеничні млинці
Маринована цвітна капуста
М'ятний Джей і Текіла бум
Сирні палички з соусом Луїс