пахлава

Час приготування: 1 хв.

Складність: не визначена

Як приготувати

Готуємо сироп. Ставимо на повільний вогонь, нехай кипить. Як загусне, вимкнути.

Потім месім тісто і ставимо підійти.

Як тісто збільшиться в об'ємі, то сформувати 12 шаріков.2 кульки побільше сам на нижній шар другий на верхній і 10 середніх.

Розкачати 1 шар велику кульку тіста і помістити на на змащене маслом деко, змастити слив. маслом, 2 шар, зрізати зайві тісто по краях, посипати начинку і посипати ложкою розтопиться. слив. маслом, 3 шар, начинка, масло, 4 шар ітд. до кінця.

Наприкінці 2 шари нижній меленький кульку тесту верхній великий

не забудьте!!!

Змастити яйцем, зрізати красиво на ромбики. Прикрашаємо на свій смак. я клала на серединку ромбика зав'язаність з тіста вузлик, а взагалі кладуть половинку ядра горіха.

Потім ставимо в піч. Печемо при 180гр. 15-20 хвилин. Виймаємо обдаємо 1 ст. гарячим розтопиться. слив. маслом. І знову печемо. Не доводячи до готовності, виймаємо, ножем заново проходимо Поліни розрізів, поливаємо гарячим сиропом, він буде шипіти, не бійтеся, і знову в піч. через 3-5 м пахлава готова !!! Вся випічка зайняла у мене 40-45 хв. А весь Просес 1,5 -2 години.

Загалом вершкового масла у мене пішло 500гр.

Інгредієнти

тісто: 1 кг. борошна, 2 яйця, 150 гр. розтопленого слив масла, 0,5 чл дрож., 1,5 ст молока, 100- 200гр, сметана взависимости яка сметана, у мене була густа і пішло 200гр, сіль, імбир.

Начинка. 1кг волоських горіхів + 1кг цукру. горіхи перемолоти на м'ясорубці і змішати з цукром.

Сироп. 1.5ст води + 1.5ст цукру + шафран + 2ст. л. меду.

 

Інші рецепти

Індичка до сніданку
Булочки з бринзою
помідори-чері обсмажені
Тортик з печива на швидку руку
Пиріг з сиром, червоною смородиною і штрейзелем
Салат з індичкою і опеньками
Вареники з черешнею на пару
Кукурудза Пляжна