Картопляна запіканка з м'ясом

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: не визначена

Як приготувати

Картопля очистити і нарізати скибочками завтовшки 0,3 см. Покласти в киплячу підсолену воду, варити 5 хвилин.

М'ясо пропустити через м'ясорубку, змішати з дрібно нарізаною цибулею, посолити, поперчити, обсмажити на суміші рослинного і слив. масла.

 Помідори подрібнити у блендері з зубчиком часнику. Додати сметану, посолити, поперчити, перемішати.

 У форму для запікання налити трохи соусу, посипати рубаним кропом і викласти дно половиною порції картоплі, який полити соусом.

Поверх картоплі розподілити обсмажений фарш, рубаний кріп і полити соусом.

 Залишився картопля викласти зверху, полити розтопленим вершковим маслом.

Поставити форму в духовку і запікати 25-30 хвилин при 200 градусах.

Потім я посипала верх тертим сиром і поставила ще хвилин на 5 до розплавлення.

Інгредієнти

- 5-6 невеликих картоплин

- Свіжих помідора (або баночка консервованих)

- 400г пісної яловичини

- 0,5 склянки сметани

- 0,5 ст. л. раст. масла

- 1,5 ст. л. слив. масла

- 1 зубчик часнику

- 1 пучок кропу

- 1 цибулина

 (і ще невеликий шматочок сиру - моя ініціатива)

 

Інші рецепти

Салат з ананасами
Солянка рибна (один з способов_
Зебра на сметані моя спроба
варіації на тему ХЛІБ
Млинці шоколадні з шоколадним соусом і кедровими горішками
Кріп на всі випадки
Салат ,, Грецький ,,
Курячий супчик з рисом і овочами