Пахлава Оренбурзька

Час приготування: 180 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: не визначена

Як приготувати

Випускаємо в посуд яйця, збиваємо їх, додаємо тепле молоко, розтоплене вершкове масло, гашене соду і борошно.

Замішуємо тісто трохи крутіше, ніж на локшину.

Обробляємо тісто на 6 - 8 шматків, надаємо їм форму куль (нічого, що некрасиві - лапшевого тісто в кулю гладко НЕ скачати), залишаємо для вистоювання.

Поки займаємося начинкою. Горіхи підсушуємо до приємного "підсмаженого" аромату на сухій сковорідці. Остуджуємо і подрібнюємо в блендері.

Змішуємо горіхи з цукром.

З першої кулі тіста розгортаємо круглий коржик розміром трохи більше форми, в якій будемо пекти. Рясно змащуємо форму вершковим маслом. Укладаємо на дно коржик, намагаючись, щоб її краї лягли на краю форми.

Змащуємо корж маслом і посипаємо начинкою.

Розкачуємо наступну корж - уже діаметром форми. Кладемо на начинку. Знову змащуємо ... Ну і так далі.

Тут у мене вийшло вісім шарів (хоча спочатку кульок було шість - просто багато відрізалось від розкатаного).

Якщо краї коржів стирчать, а нижня не закриває всі борти - не турбуйтеся, зліпіть краєчки коржів з нижньої і так послідовно. Нам важливо, щоб до бортів не підійшла начинка, інакше цукор почне горіти, що додасть пахлаві злегка "кавовий" присмак.

Після укладання останньої коржі защипніть всі виступаючі краю (нижній коржі і наступних, якщо вийшли) з верхньої коржем.

 Розрізаємо пахлаву ромбиками через всі шари, КРІМ НИЖНЬОГО. Для цього я беру ніж з тонким кінчиком, щоб відчувати, де він знаходиться, і не прорізати. Якщо ножик раптом дряпнув форму - не страшно, піднімемо кінчик і продовжимо різати. Маленьку дірочку тісто "зарости".

Розігріваємо духовку до 250 градусів.

Змащуємо верхній корж яєчним жовтком, сболтанним з водою. На цьому етапі можна приліпити на верхівку кожного ромбика горіх. До речі, рекомендую це зробити: половинка ядра волоського горіха здатна поєднати верхні три шари і не дати верхньої коржику некрасиво піднятися, як у мене тут (перший раз в житті забула покласти горіх - мене постійно відволікали).

Заливаємо розрізи розтопленим вершковим маслом і ставимо форму в духовку.

Через 15-20 хвилин виймаємо, знову заливаємо в розрізи масло і знову ставимо на 15-20 хвилин.

У мисці розтоплюємо мед (я це роблю в мікрохвильовці - 2 хвилини).

Знову виймаємо пахлаву з духовки, заливаємо її медом. І ставимо тепер уже на 30-40 хвилин.

Тепер найцікавіше: виїмка готового продукту. Я печу такі речі в Чудо-пічці, мені дуже допомагають ручки пластикові :). Беремо форму, притискаємо до підносу або великому блюду, перекидаємо ... Тепер гарячий мед з маслом потече - куди? Правильно, на наші ручки (стать, стіл і т. Д.). Отже, піднос або блюдо повинні бажано мати краю :)

Після того, як ми зібрали ілішкі меду і масла, притискаємо до денця пахлави ще одне блюдо і знову перевертаємо. Бачимо великий злегка надрізаний пиріг. Розрізаємо пахлаву на частини за розрізами. Поспішаємо, інакше мед в розрізах охолоне і фіг відліпіть.

Розрізали і поклали на одне або два блюда з тим, щоб не стикалися. Даємо охолонути.

Рештки меду форми і підносів (стола та ін.) Збираємо і лопає смачну карамель.

Інгредієнти

ДЛЯ ТЕСТУ:

6-7 склянок борошна

8 яєць

10 ст ложок молока

4 ст. ложки розтопленого вершкового масла

сода на кінчику ножа (гасити!)

Для прошарку:

300 г очищених волоських горіхів

200 г вершкового масла (розтопленого)

1 склянка цукру

1 яєчний жовток

300 г меду

 

Інші рецепти

СОТЕ з курячих грудок
Каннеллоні з морською начинкою
Пончики Московські
салат зимовий з дайконом
Курка, фарширована грибами
~ САЛАТ ГРЕЦЬКИЙ ~
Тірамісу Бейліс з білим шоколадом
Мусака