На головну

Королівська ватрушка

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 16

Складність: не визначена

Як приготувати

З борошна, масла, цукру, соди зробити затірку руками. Повинні вийти крихти великі. Розділити на дві однакові частини.

Начинка: цукор збити з яйцями і влити в сир. Все добре змішати.

Змастити глибоку форму або сковороду маслом. Викласти на неї половину тестової затірки.

На неї викласти сирну масу.

Зверху засипати другою частиною затірки.

Нагріти духовку 10 хвилин до 160 градусів.

Випікати 30 хвилин.

Після випічки поки грячая залити глазур'ю.

Для глазурі: Всі продукти змішати і поставити на маленький вогонь Постійно помішуючи, варити до закипання. Трохи остудити і залити нею ватрушку.

Готову ватрушку НЕ вимінать з форми, поки не охолоне. Може розсипатися.

Інгредієнти

Тісто: 2 склянки борошна, 150 гр розм'якшеного вершкового масла або маргарину, 1/2 склянки цукру, 1 ч. Л. соди.

Начинка: 500 гр сиру, 1/3 ст. цукру, 4 яйця.

для глазурі: 2 ст. л. какао, 50 гр масла вершкового, 1/3 ст. цукру, 4 ст. л. молока.

Про рецепті

Цей рецепт дала мені моя підопічна (працюю в центрі соціального обслуговування) кілька років тому. Тепер це один з улюблених в нашій родині швидких і смачних тортиків. На жаль в цьому році Віри Василівни не стало. Зате пам'ять про неї залишилася назавжди.

 

Інші рецепти

мойва домашнього псевдокопченія
Фруктовий мармелад
закускабожьі корівки
(майже) Чанахі з коржем
Томатно- кроповий хліб
Салат Прізент
Крокети
Гарячий салат