На головну

Банановий квас

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 7

Складність: Простий

Як приготувати

Скоро бабине літо і я хочу поділитися з вами рецептом чудового смачного напою. Готується дуже швидко. За рецепт спасибі Яні (kali).

1. Для приготування цього квасу потрібні переспілі банани. На 2,5 літра води можна потрібно взяти приблизно 1 кг бананів, для більш насиченого смаку. Воду закип'ятити і остудити приблизно до 40 градусів. Банани розім'яти виделкою. Домагатися однорідного пюре не обов'язково.

2. У остигнула воді розчинити 1 ч. Л. сухих дріжджів. Якщо хочете, щоб напій був солодким, потрібно покласти цукор за смаком. У воду з дріжджами покласти бананове пюре і розмішати.

3. Важливо, щоб ємність була заповнена не повністю, пальця 3 зверху потрібно залишити для газування.

Щоб квас придбав колір, я додаю куркуму на кінчику ножа. Ємність накрити тканиною і поставити в тепле темне місце на добу. Через добу процідити 2 рази. Розлити в щільно закриваються пляшки і поставити ще на 1 день в холодильник.

4. У нас не доживає ... Квас готовий. Пригощайтеся! І приємних вас майбутніх вихідних!

Інгредієнти

Вода - 2.5 л

Банан (вага очищених дуже стиглих бананів) - 1 кг

Дріжджі (свіжі або 1 ч. Л сухих) - 15 гр

Цукор - за смаком

Куркума - на кінчику ножа

 

Інші рецепти

Капустяно-морквяний салат з манго
Помидорки фаршировані (варіант)
Все ті ж креветки
Кекс Три горішки для Олюшка
Борщ (Український) (варінт)
Салат вітамінний гострий
Пиріг для сироїдів і сироїжок
Кекси з халвою і яблуком