На головну

Тістечка "Персики"

Час приготування: 180 хв.

Кількість порцій: 10

Складність: Середній

Як приготувати

Друзі мої, хочу представити вашій увазі чудовий рецепт з радянських часів! Хто народжений в СРСР, той його знає і пам'ятає! :) У ту далеку, прекрасну пору, я ще вчилася в школі, але тяга до кулінарного мистецтва вже була. :) Пам'ятаю стареньку, пошарпану книжечку в м'якому палітурці, з якої цей рецепт був узятий. У приготуванні немає нічого складного ...

1. У першу чергу, нам необхідно потурбуватися інгредієнтами для приготування вищеназваних Персиков. Передусім це - гарний настрій і буженина ТВОРИТИ !!! Решта складових ви легко купите в магазині!

2. Після того, як всі інгредієнти зібрані воєдино, починаємо з того, що збиваємо яйця + жовтки з цукром, додаємо розм'якшене вершкове масло і знову збиваємо. я використовую для цих цілей міксер, але можна обійтися і підручними засобами у вигляді ложок або виделок. :)

3. В утворену суміш я додаю соду, виливаю на неї сік лимона, все шипить і пузириться, а ви в цей час ретельно заважаєте.

4. Після цього, поступово вводимо в тісто борошно. Воно виходить м'яким і не липне до рук. Обертаємо його харчовою плівкою і прибираємо на годину в холодильник.

5. Після закінчення зазначеного часу, дістаємо тісто і, відщипуючи від нього по шматочку трохи більшого розміру, ніж волоський горіх, скачуємо кульки. Кожна кулька я розрізаю навпіл і укладаю на деко, попередньо застелене папером для випічки. Викладав половинки парами, щоб потім легше було формувати цілі персики.

6. Ставимо в попередньо розігріту до 180 гр духовку хвилин на 12-15. Все залежить від розміру ваших "Персиков" та індивідуальних особливостей духовки. Нам потрібно, щоб печива пропеклися, але не зарум'янилися !! Тому що після ми будемо їх декорувати соками.

7. Отже ... Половинки наших майбутніх "Персиков" готові, даємо їм трохи охолонути і з теплих виймаємо ложкою сердцевінку. Щоб згодом начинити їх.

8. З отриманої крихти і варення робимо начинку. Просто перетираємо руками крихту, додаємо варення або сироп і ретельно вимішуємо. Начинка повинна вийти трохи рідкуватий, щоб половинки "Персиков" змогли як слід просочитися.

9. Збираємо наші парні половинки, в середину кожного тістечка вкладаємо волоський горіх.

Після того, як всі Персики зібрані, можна приступати до декору.

10. Для цього за допомогою соковижималки робимо сік з буряка і моркви і приступаємо. Шматочком марлі я покриваю спочатку весь персик морквяним соком, потім половинку покриваю буряковим, щоб вийшли рум'яні боки і потім обвалюють в цукрі і залишаю підсохнути мінімум на пару годин !!!

А потім ... ЛАСКАВО ПРОСИМО ДО СТОЛУ !!! СМАЧНОГО!!!

Інгредієнти

Для тіста:

Яйця - 3 шт + Жовтки - 3 шт (білки не потрібні, їх ви можете використовувати для чогось іншого)

Цукор - 1 ст (звичайний гранований, теж родом з СРСР)

Розм'якшене вершкове масло - 200 гр

Борошно - 5 ст

Сметана - 2 ст. л

Сода - 1 ч. Л

Сік половини лимона для того, щоб погасити соду

....................................

Для начинки:

Варення - 0,5 літрова банка (або сиропу, джему, що вам подобається найбільше. Можливо, хтось віддасть перевагу приготувати ці тістечка з вареним згущеним молоком)

Половинки волоських горіхів - 200 гр

Крихітка з пісочного печива, яку ми винесемо з випечених половинок

.....................................

Для декору:

Свіжовичавлений сік моркви

Свіжовичавлений сік буряка

Дрібний цукровий пісок

Листя м'яти - факультативно для прикраси

 

Інші рецепти

Яблучний пиріг з вином
паста з лососем і цибулею
Грибочки На зубок
Мигдальні кекси
ЖаркоеДУРМАН
Горщики з курятиною, цвітною капустою і вершками
Салат Коханий
АЗУ КЛАСИЧНЕ