На головну

Домашній гамбургер з печінковою котлетою на картопляній булочці

Час приготування: 120 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Домашній гамбургер.

Як приготувати

Домашній фаст-фуд це завжди смачно. Звичайно котлети можуть бути з м'яса, набір овочів будь-який, а замість сиру можна використовувати натуральний йогурт або домашній майонез.

1. Для тіста дріжджі розтерти в мисочці з цукром в однорідну пасту, додати 1 ст л борошна і 2 ст л води, перемішати і залишити на 15 хвилин.

2. Масло розтопити і остудити, борошно просіяти.

3. У чаші міксера з'єднати яйце, сіль, борошно, масло, картопляне пюре і дріжджову масу.

4. Замісити тісто.

5. Зібрати тісто в кулю, помістити в змащену маслом миску, накрити її рушником і залишити до збільшення об'єму вдвічі.

6. Підійшло тісто обмять, розділити на 4 частини, сформувати круглі булочки, викласти їх на деко і дати расстояться 15-20 хвилин.

7. Випікати при 200 градусах 20-25 хвилин

8. Остудити булочки на решітці.

9. Для котлет печінку і цибулю пропустити через м'ясорубку, додати аджику, сіль і перець, добре перемішати.

10. Сковорідку змастити олією за допомогою пензлика, поставити на неї кулінарне кільце і налити всередину кільця? частина печінкової маси. Накрити кришкою і смажити на невеликому вогні, поки котлетка добре не схопиться (вона змінить колір з червоного на сірий). Після цього кільце видалити, перевернути котлету за допомогою лопатки і довести до готовності. Повторити ще 3 рази.

11. На кожну гарячу котлетку відразу помістити по скибочці сиру.

12. Для соусу базилік нарізати, помістити в чашу блендера разом з сиром і пробити в однорідну масу, приправити сіллю і перцем.

13. Маслини дрібно нарізати.

14. Редис нарізати тонкими кружечками.

15. Остигнули булочки розрізати уздовж навпіл і змастити кожну половинку 1 чл соусу.

16. На кожну нижню половинку булочки викласти? частина маслин. Зверху помістити печінкову котлетку з сиром.

17. Викласти кружечки редиски і накрити верхньою половинкою булочки.

18. Загорнути гамбургери в пергаментний папір і взяти з собою в офіс або на прогулянку.

СМАЧНОГО!!!

Інгредієнти

Для булочок:

Борошно пшеничне - 250 гр

Яйце - 1 шт

Дріжджі свіжі - 10 гр

Вода тепла - 60 мл

Картопляне пюре - 100 гр

Масло вершкове - 20 гр

Цукор - 1 ст. л без гірки

Сіль - 1 ч. Л

................................................

Для котлет:

Печінка свиняча - 500 гр

Яйце - 1 шт

Цибуля ріпчаста - 1 шт

Аджика домашня - 4 ч л

Сіль, перець - за смаком

..................................................

Для соусу:

Сир м'який - 150 гр

Базилік зелений - 1 пучок

Сіль, перець - за смаком

.................................................

Додатково:

Сир - 4 скибочки

Маслини - 10-15 шт

Редис - 8 шт

Рослинна олія для смаження

Кулінарне кільце

 

Інші рецепти

Пиріг з Бабкова тіста зі сливами та рікоттою
Яблучний мармелад для бутербродів
Гарний настрій на сніданок
Салат «З того, що було»
Омлет з грибами №2 (варіант)
Салат із крабових паличок і того що було в холодильнику
Хвіртки
Лжечебуречкі