На головну

Пісочне печиво з ананасової начинкою

Час приготування: 40 хв.

Кількість порцій: 20

Складність: Середній

Оригінальний рецепт: пісочне печиво з інжиром

Як приготувати

Розсипчасте китайське печиво. Можна спекти з будь-яким джемом або, як ми любимо з перемеленими сухофруктами і горіхами, але я взяла оригінальну начинку, адже печиво називається ФЕНЛІ-СУ, що в перекладі з китайської ФЕНЛІ-ананас, СУ-пісочне печиво.

1. Начинку зробимо заздалегідь, пам'ятайте мої м'які цукерки ?! http://smach.pp.ua/recipe/view/126133

Звичайно, можна їх просто так з'їсти, а можна заховати в начинку і ви здивуєтеся новому смак)))

2. Отже, начинка полягає в випаровуванні ананасової м'якоті разом з цукром "Містраль" до придбання карамельного смаку і кольору. Можна використовувати консервований ананас, спробуйте!

3. Тісто супер оксамитове і еластичне, обов'язково візьму його і з іншою начинкою! Розтираємо віночком м'яке масло, пізніше вливаємо згущене молоко-його мало, воно важке, продовжуємо збивати. Відокремлюємо жовток і знову збиваємо.

4. Просіваємо частинами борошно і продовжуємо заважати вже ложкою і потім руками. Скачаємо довгу ковбасу з тіста і наріжемо на кубики.

5. Кожен кубик скачаємо в кульку і розплющити ніжно за допомогою качалки. На кожну кульку покласти начинку (я розподілила ті 15 цукерок порівну) і защипати як пиріжок. Скачати в долонях кульку і злегка приплюснути швом вниз.

6. Тепер сіточка! Її потрібно робити тильною стороною ножа, але я пристосувалася силіконової лопаткою для тесту.

7. Знову відокремлюємо жовток від білка і збиваємо його з молоком. Наносимо пензликом на сіточку, вистачає рівно на 20 шт.! Випікаємо в змащеній тефлоновою формі 15 хвилин при 180 *.

8. Гаряче воно дуже крихке (одне розвалилося і я таким чином показала Вам серединку!), А потім стане твердіше, але як і раніше розсипчасте. Воно саме по собі вже гарне й цікаве, а всередині нас очікує ще начинка-сюрприз)))

Інгредієнти

Тісто:

Борошно - 170 гр

Жовток - 1 шт

Згущене молоко - 40 гр

Вершкове масло - 120 гр

...........................

Начинка:

Ананасова м'якоть - 450 гр

Цукор коричневий "Містраль" - 100 гр

Ванільний цукор - 0,5 ч. Л.

Кориця - 1 ч. Л.

.............................

Для верху:

Жовток - 1 шт.

Молоко - 1 ст. л.

Кунжут - за буженинам

 

Інші рецепти

Шурпа. Покроковий рецепт приготування. Відео
Уральський разборнік з капустою
Фруктове смузі Удачне
Шинка свиняча з часником
Свинина з гречкою (дуже простий варіант)
Рибний пиріг по-прибалтійських
Сирні корзинки
Печиво Житнє