На головну

Рогалики

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 20

Складність: Середній

Оригінальний рецепт: Печиво "Пахлавінкі" з медово-сирного тесту з горіховою начинкою.

Як приготувати

Залишилося у мене тісто і начинка після пахлави, а готувати її знову було лінь, тому було прийнято рішення зробити щось між рогаликів і турецької пахлави.

1. Підігріти молоко, перемішати з маслом. Додати яйця, сіль, дріжджі. Просіяти борошно і замісити м'яке еластичне тісто. Готове тісто залишити в теплому місці на 1-2 години.

2. У цей час можна зайнятися начинкою. Волоські горіхи злегка прожарити і почистити від зайвої лушпиння і сміття. Перемішати з цукром, ваніліном і шафраном і подрібнити у блендері.

3. З підійшов тісто сформувати кульки, розкачати в рівний коло і рівномірно розподілити начинку.

4. За допомогою китайської палички згорнути в рулетик і злегка притиснути по краях. Акуратно перекласти у форму і змастити яєчним жовтком. Випікати протягом 30-40 хвилин в розігрітій до 180 градусів.

Смачного!

Інгредієнти

Борошно - 300 гр,

Топлене масло для тіста - 70 гр

Молоко - 100 мл

Яйця - 1 шт

Жовток яєчний для змащування - 1 шт

Сіль - 5 гр

Сухі дріжджі - 0,5 ч. Л.

Волоський горіх - 250 гр

Цукор для начинки - 250 гр

Ванілін - 1 гр

Шафран - 1 гр

 

Інші рецепти

Середземноморський салат
Полуничний чізкейк. Відео
Гарбуз фарширована КАРЕТА для ЗОЛУШКИ. Відео
Гострий грибний суп
Шоколадно горіхова паста для діток (можливий варіант)
Паштет печінковий 2 варіанти гламурні і не дуже
Салат міністерські
Картопля в мікрохвильовці (гарнір)