На головну

Пряний вишневий конфітюр з розмарином

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Полуничний соус з чилі і імбиром

Як приготувати

Конфітюр досить густий, з дрібними шматочками вишні, з яскравим кисло-солодким смаком, пряний, розмариновий, добре поєднується з сиром.

1. Вишню, промиту і звільнену від кісточок, засипати цукром, поставити на повільний вогонь і дати цукру розчинитися.

2. Подрібнити занурювальним блендером до однорідності.

3. Перелити вміст в сотейник або сковороду, додати бальзамічний оцет, сік лимона, гвоздику, запашний перець і розмарин. Уварювати конфітюр до бажаної густоти.

4. Відразу, гарячим, розкласти в чисті сухі банки і закрити герметично прокип'яченими загвинчуються кришками. Банки перевернути, остудити.

Зберігати при кімнатній температурі. Відкриту банку зберігати в холодильнику.

Інгредієнти

Вишня без кісточок - 1 кг

Цукор - 200 гр

Сік лимона - 3-4 ст. л.

Оцет бальзамічний - 1 ст. л.

Розмарин - 1 гілочка

Гвоздика - 2 шт

Перець запашний горошком - 2 шт

 

Інші рецепти

Фреш яблучний з корицею і апельсином
Морквяний салат з апельсинами та зирой
Салат з карамелізованими грушами
Свиняча піджарка з овочами (Недільний обід)
Quittenbrot (айвовий хліб) і праліне
ДОМАШНІЙ Ніжний сирок
Рис з гарбузом і яблуками
КотлетиТегеран