На головну

Казанська пахлава

Кухня: Азербайджанська

Час приготування: 180 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: Середній

Як приготувати

1. Підігріти молоко, перемішати з маслом. Додати яйця, сіль, дріжджі. Просіяти борошно і замісити м'яке еластичне тісто. Готове тісто залишити в теплому місці на 1-2 години.

2. У цей час можна зайнятися начинкою. Волоські горіхи злегка прожарити і почистити від зайвої лушпиння і сміття. Перемішати з цукром, ваніліном і шафраном і подрібнити у блендері.

3. З підійшов тісто сформувати кульки (приблизно 10-12 штучок і так з цих колобків 2 повинні бути побільше і товщі ніж інші.

4. Розкачати одну з двох великих частин і викласти на деко, змастити маслом і насипати начинку. Далі розгортати кожен шар і викладати начинку, щоразу злегка притискаючи рукою.

5. Останній більш товстий шар розкачати і акуратно викласти поверх всіх і з'єднати краї. Буквально на хвилинку поставити деко в розігріту духовку, дістати, розрізати на ромбики (не доходячи 1 шар до дна !!!), змастити поверхню сумішшю яйця з куркумою, застромити в серединку кожного ромбика мигдаль.

6. Поставити деко в духовку до готовності пахлави на 40-50 хвилин. З 100 г цукру і води приготувати сироп і просочити пахлаву і на 2-3 хвилину повернути в духовку.

Готову пахлаву дістати, дати трохи охолонути і розрізати на шматочки до кінця.

Смачного!

Інгредієнти

Борошно - 600 гр

Топлене масло для тіста - 150 гр + 50 гр для змазування шарів,

Молоко - 200 мл

Яйця - 3 шт

Жовток яєчний для змащування - 1 шт

Сіль - 5 гр

Сухі дріжджі - 0, 5 ч. Л.

Волоський горіх - 500 гр

Мигдаль (для прикраси) - 50 гр

Цукор для начинки - 500 гр і 100 гр для сиропу (у мене ТМ "Містраль"),

Ванілін - 1 гр

Шафран - 1гр

Куркума - 1 гр

 

Інші рецепти

Пиріг сирний з абрикосами
Рулетики з цукіні на шпажках
Шурпа. Покроковий рецепт приготування. Відео
Яблучно-горіховий шарлот (Тест-драйв)
Щі з копченої свинячої рулькой
Листкові конвертики з гарбузом
Салат Нісуаз (варіант)
Яблочниебулочки з вівсяної крупою