На головну

Медове печиво «Лекерлі»

Час приготування: 15 хв.

Кількість порцій: 6

Складність: Простий

Як приготувати

Медове печиво «Лекерлі» - leckerli - перекладається як ласе печиво. Рецепт цієї солодощі відноситься до швейцарської кухні. Тісто для «Лекерлі» готується зі звичайного борошна, і в нього додаються прянощі, а так само горіхи, сухофрукти та цукати. Поверхня готових «Лекерлі» покривається глазур'ю з кирша (вишневої горілки, якщо немає імпровізуйте - у мене ром. Я додала ще лимонний сік.

1. Мед повинен бути в рідкої консистенції, тому якщо у вас зацукрований, то розплавте його.

2. Додавайте в мед по одній ст. ложці просіяне борошно, змішане з розпушувачем і на кінчику ножа ваніліном, і всі прянощі. Вимішайте до однорідного стану.

3. В отримане медове тісто вмішайте підсушені горішки і вимочений і обсушену родзинки. Тісто має бути густе і не липнути до рук.

4. Розкладіть тісто на поверхню для випікання - це може бути змащене деко, пекарська папір або силіконовий килимок. Розподіліть тісто в пласт товщиною близько 1 см спочатку руками, а потім вирівняйте качалкою.

Помістіть деко з печивом в розігріту духовку до 180 С і випікайте близько 15 хвилин, але не довше, не пересушуйте печиво. У мене випікалося ~ 12 хвилин. Все залежить від товщини печива.

5. Поки печиво в духовці, приготуємо глазур. Для цього я перемолола в кавомолці тростинний цукор в цукрову пудру.

6. Для глазурі, потрібно рідина (у мене ром) перемішати з цукровою пудрою, додаючи її невеликими порціями, поки не вийде густа маса. Для невеликої кислинки я від себе додала лимонний сік (1-2 ст. Л.), Але це за буженинам.

7. Дістаньте зарум'яниться, але не пересохле печиво «Лекерлі» і нанесіть на поверхню гарячого печива глазур, потім наріжте на порційні квадрати або прямокутники. Я розрізала гарячим ножиком. Медове печиво «Лекерлі» готове.

Приємного чаювання!

Інгредієнти

Для тесту:

Мед - 170 грам

Борошно в / с - близько 250 грам

Горіхи (мигдаль або арахіс) - 0,5 склянки

Ізюм - 0,5 склянки

Цукати - 0,5 склянки

Прянощі або цедра: кориця, імбир, коріандр і мускатний горіх - 1 ч. Л.

Розпушувач тіста - 1 ч. Л.

Ваніль - на кінчику ножа

.......................

Для глазурі:

Кірш (алкоголь, сік, вода, молоко ...) - 2 ч. Л.

Цукрова пудра (перемелений тростинний цукор ТМ "Містраль") - 3-4 ст. л.

 

Інші рецепти

Фреш Помаранчевий
Тімьяновий мус в грушевих пелюстках
Кільця ананасів у листковому тісті
Штрудель ЧУДО // з рікоттою, вишнями та маком // strudel miracle
Віденські булочки з вишнею
Коктейль Худнемо з задоволенням
Пиріжки з бататом
Перкельт з курки по-угорськи